Info muut
Comments 4

Onks tää paleota?

Facebookissa tuli vastaan tällainen oiva työkalu Sinulle, joka olet ehkä vielä paleon alkumetreillä ja mietit kuumeisesti valintoja tehdessäsi, että ”Onko tämä nyt paleota vai ei?” tai ”Onko tämä ruoka-aine hyvä valinta vai ei?”. Ihan kaikkeen kaavio ei anna vastauksia, mutta muutamiin isompiin valintoihin kyllä. Ja vieläpä hauskalla tavalla! Kun kerran tarkistat kaaviosta, niin seuraavalla kerralla muistat jo varmasti! =D

Iloisia hetkiä paleon parissa, Sinulle! Toivottaa, paleoemäntäsi Johanna <3

4 Comments

 1. Hauska kartta.. Pitäisi varmaan olla ahkera ja etsiä itse, mutta kysyn täältä laiskuuttani: miksi palkokasvit eivät ole okei paleossa – vai koskeeko se vain maapähkinää?

  • Moikka Katjunen!

   Aiheesta saisi väännettyä kokonaan ihan oman postauksensa, mutta jos tyydyn vastaamaan vaan lyhyesti, että samasta syystä kuin viljatuotteitakaan ei suositella ;). Ja koskee kaikkia palkokasveja, ei vain maapähkinää.

   Perustelut löytyvät osin historiasta, mutta tärkeämpää ovat terveydelliset seikat. Palkokasvit sisältävät elimistölle haitallisia aineita, jotka vahingoittavat suolistoa ja aiheuttavat elimistössä tulehdusta –> saattavat näinollen edesauttaa autoimmuunisairausten syntyä (lektiinit, fytaatit ym. antiravinteet, jotka vaikeuttavat hivenaineiden imeytymistä elimistöön). Palkokasvit häiritsevät myös hormonitoimintaa (fytoestrogeenit).

   Tämäkään asia ei ole aivan mustavalkoinen ;). Esim. fermentoidut soijatuotteet (tempeh, miso) eivät aiheuta elimistölle ongelmia. Jos on ihan pakko palkokasveja syödä, niin näitä sitten mieluummin =)

  • Kiitos hyvästä kysymyksestä! Moni tätä samaa aihetta pohtii. Ja aivan liian moni syö soijatuotteita surutta tiedostamatta sen mahdollisia negatiivisia vaikutuksia mm. kilpirauhaseen ja sukuhormoneihin. Artikkelilistalla on aihe roikkunut jo pitkään, koska asia nousee jatkuvasti esiin valmennettavien kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.