Syksyn tullen salaatti-innostus hiipuu ihan itsekseen. Se käy talviunille ja herää jälleen kevätauringon myötä. Keho kaipaa kasviksia mieluummin lämpimänä kuin kylmänä. Nyt olen muutaman kerran tavoistani poiketen nautiskellut syksyisestä kalkkunasalaatista. En tiedä, onko se oikeasti sen syksyisempi kuin muutkaan salaatit. Vai onko vaan syksy vallannut mielen.
Syksyisen salaatin olen synnyttänyt seuraavista aineksista…
Syksyn kalkkunasalaatti
- paistettua kalkkunanfilettä (naturel, jossa mausteena himalajan suolaa ja sitruunapippuria)
- puolikas jääsalaatti (kastikkeena oliiviöljy ja balsamico -viinietikka)
- puolikas kotimainen luomuomena paloiteltuna
- pala gryuere -juustoa paloiteltuna (valmistettu raakamaidosta, myös perinteinen Aura -juusto on sopinut salaattiin vallan mainiosti)
- 4-5 saksanpähkinää päälle murskattuna
Salaatti on toiminut mulla joko brunssin tapaan yhdistettynä aamiaisena ja lounaana tai illallisena. Molempi parempi! Jos salaatista haluaa vielä hippasen ruokaisampaa, niin puolikas avokado hoitanee homman oikein mielellään. Tämä on riittänyt toistaiseksi oikein hyvin puolikuntoiselle.