Makkara, Reseptit, TÄYSPALEO
Comments 2

Joulu maistuu makkaralle

Joulumakkara

No ei nyt ihan kuitenkaan. Joulu makkaralle maistu. Mutta makkara maistuu joululle! Tai sit ei ihan kuitenkaan…

Joulufiiliksissä tarttui marketin lihatiskiltä mukaani muutama Wurst Fennican jouluinen raakamakkara. Valmistusaineista ei ole hajuakaan, mutta noin yleensä ottaen Wurst Fennican tuoremakkarat ovat täyslihamakkaroita vailla täyteaineita.

En tiennyt mitä joulumakkaralta olisi voinut odottaa, mutta eipä tuo mun makuun joululta maistunut. Hippasen mausteista oli joo, mutta ei hajuakaan mistä mausteista joulu oli makkaraan taiottu. Yritetty taikoa.

Joulun sijaan joulumakkara oli aivan järettömän rasvainen. Tiedoksi vaan niille, jotka rasvaa edelleen pelkäävät. Ja niille, jotka on rasvalla puolikuoliaaksi peloteltu. Lyödessäni haarukan metsästäjän elkein pannulla paahtuneeseen saaliiseen lensi rasvanoro kaaressa pitkin liettä. Loput valuivat samoista haarukanrei`istä lautaselle. Olen kyllä aiemmin maistamistani Wurst Fennicalaisista pitänyt (Merquez, Thüringer ja Oberländer). Joulumakkara upposi kyllä, mutta ei oikein muuten osunut. Näitä once in a lifetime juttuja.

Joulumakkara

Joulumakkara

Tässä yhteydessä on hyvä ottaa esille eräs mieltäni pitkään vaivannut ruokavalmiste, nimittäin ketsuppi. Kyllä paleoistikin haluaa välillä nauttia nakkinsa ketsupilla! Ongelmana on vaan ollut sopivan tomaattikastikkeen löytäminen.

Aiemmin vannoin luomun nimeen, mutta luomuketsupin muovinen maku ei enää uppoa. Ketsuppia löytyy jos jonkinlaista sorttia, mutta miksi ihmeessä ne kaikki pakataan nykyään muovipulloihin?! Olenko muka ainoa, jonka mielestä muoviin pullotettu ketsuppi maistuu muovilta?

Ennen muinoin saattoi luottaa ainakin Heinziin, mutta nykyään Heinzkin tarjoillaan pääsääntöisesti muovipullosta. Yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Ja se poikkeus majailee tällä hetkellä jääkaapissa, Heinzin balsamiviinietikalla maustettu ketsuppi. Jota löytyy myös rasvaisen joulumakkaran päältä. Pullo on ok, eikä viinietikkakaan haittaa. Lasipullossa on vain yksi ongelma; kuinka saada sopiva määrä ketsuppia pullosta ulos? Kuinka saada ylipäätään ketsuppi ulos pullosta?! Jos pullo olisi purkki, niin lusikka auttaisi asiaa. Tähän pulloon lusikkaa on turha sovittaa. Se on tarkoitukseen täysin turha työkalu.

Vinkatkaas taas viisaammat…

Löytyykö jostain päin Suomea ketsuppia lasiPURKISSA?

Joulumakkara

Jaa, että missä ne kuuluisat vihreät ja muut tuoreet vihannekset ovat? Noh, nekin nautin aterian alkajaisiksi lasipullosta. Tuimat viherpirtelöt ovat nimittäin oiva tapa täydentää päivän tuoreiden kasvisten saalista. Vinkiksi vaan niille, jotka edelleen pohtivat, jotta mistä ihmeestä raapia kasaan kilo kasviksia =)

2 Comments

    • Niinpä tietysti… En ole vieläkään oikein oppinut asioimaan Lidlissä, mutta sinne sitten. Kunnon ketsuppia noutamaan. Kiitos vinkistä, Merikukka! =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.