Joulu, Pirtelöt, Reseptit, TÄYSPALEO
Comment 1

Pirtelö maistuu joululle

Joulupirtelö

Joulupirtelö

Kyllä, kyllä! Tässä se nyt tulee! Tuo puolikuuluisa joulupirtelö, josta jo ehdin kohkaamaan. Toistaiseksi sitä on saatava joka päivä! Kun aamu alkaa joulupirtelöllä, niin loppupäiväkin menee mukavasti joulumielellä. Kokeile! Varoitus: Saattaa koukuttaa ;)

Joulupirtelö

Joulupirtelö

JOULUINEN PIRTELÖ v. 1.0 (~4-5 dl)

  • yksi makea appelsiini (navelinas)
  • pieni kourallinen cashew -pähkinöitä (reilun kaupan luomucashew)
  • ~50 g pakastekarpaloita (biokia)
  • 1/2 tl kanelia (frontier luomuceyloninkaneli)
  • hippunen himalajansuolaa
  • vettä tarpeen mukaan notkistamiseen
  • (raakahunajaa (voi hyvin -luomuhunaja))
  • (kookoshiutaleita (pirkkaa K-marketista))

Kuori appelsiini. Itse leikkaan tylysti kuoret veitsellä pois, jotta ei tarvitse sen enempää kynsiä appelsiinin kanteen upottaa. Homma hoituu myös nopeammin kuin käsillä väkertäessä. Tehosekoittimen pohjalle ensin hieman vettä, jotta ei tarvitse ihmetellä mistä se savu nousee. Perään kuoritun appelsiinin palaset, pähkinät, jäiset karpalot, kanelit ja muut mausteet, ja tehovekoitin päälle. Pähkinät tuovat pirtelöön kivasti kermaisuutta. Hunajaa voi lisätä tarvittaessa. Riippuu hieman appelsiinin makeusasteesta.

Vaikka kuvissa kookoshiutaleet ovat laskeutuneet nätisti lumen lailla pirtelön pinnalle, niin arkipirtelössä heitän hiutaleet tylysti sekoittimeen. Viimeiseksi. Ja muutamat pyöräytykset riittävät, koska pidän pureskeltavista pirtelöistä. Noh, tässä tapauksessa ainakin. Vihreät vedetään silkkisen sileiksi. Tai niin sileiksi kuin vanha monitoimi-Moulinex ne onnistuu vetämään. Toimii hyvin myös ilman kookosta, jos ei kookoksen maku miellytä.

Vettä voi keitokseen lisätä maun mukaan. Olen tehnyt näistä melko notkeita, mutta kannattaa huomata, että liiallinen vedellä lotraaminen latistaa pirtelön raikkaat maut. Maistamalla selviää. Vettä voi aina lisätä, mutta poistaminen on hankalampaa (no kidding! =D).

Joulupirtelö   Joulupirtelö

Mille sun joulupirtelö maistuu?! Vai maistuuko jouluna pirtelö ollenkaan?

Vielä ei ole ainuttakaan haastajaa ilmaantunut ”Maan mahtavin paleoliittinen joulupirtelö 2012” -kisaan. Näinköhän tässä käy, että saan yksintein omia tittelin omalle appelsiini-karpalo-kaneli -pirtelölleni… Mutta onhan tässä vielä tämän vuoden jouluun aikaa ;D

Joulupirtelö

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Päivä 21: Maailmanlopun marjapirtelö |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.