Lifestyle
Jätä kommentti

Lauantain hevilista

Koska jaksan aina patistaa valmennettavia syömään paleopyramidin mukaan runsaasti ja monipuolisesti etenkin kasviksia ja vihanneksia, niin sainpa eilen idean tsekkailla hieman omaa hevi -repertuaaria. Tsekkaus ei ollut millään tavalla suunniteltu vaan puhtaasti päähänpisto. Ja koska viikko on jo lopuillaan, niin myös jääkaappi on suhteellisen tyhjä eli jämillä mentiin eilinen. Jämillä mennään vielä tämäkin päivä ja yritetään taikoa olemattomasta jotain, jolla vatsa pysyy tyytyväisenä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näin hevisti elelin eilen. Huomautettakoon vielä, että kaikki listan ruoka-aineet nautin kypsentämättömänä. Paitsi hapankaali voitanee kai lukea ainakin jollain tapaa kypsytetyksi. Siinä toinen asia, johon pyrin valmennuksessa kannustamaan; vähintään 1/3 pyramidin pohjapalikan ruoka-aineista kypsentämättömänä. Jos vatsa kestää. Alkuun ei välttämättä kestä. Silloin hyvä vaihtoehto on kevyt kypsennys ja pirtelöt. Aina ei pirtelöidenkään kanssa alkuun suju. Mehujen kanssa sujuu silloinkin.

Josko siihen listaan…

 • metsämustikka (pakaste, luomu)
 • metsävadelma (pakaste, luomu)
 • sitruuna
 • luomutomaatti
 • punainen luomupaprika
 • punasipuli
 • valkosipuli
 • persilja
 • luomuporkkana
 • kurkku
 • avokado
 • mieto chilipaprika
 • appelsiini
 • luomuhapankaali
 • verigreippi

Tuore vihreä jäi vain persiljan ja kurkun varaan (+avokado?). Se ehkä pienenä miinuksena, mutta kyllähän listaan melko kattavasti mahtui eri sorttia. Vihreät tulee talvikaudella nautittua ensisijaisesti viherpirtelöissä, jotka ovat nyt toistaiseksi töksäämisen vuoksi tauolla. Keväämmällä alkavat jälleen tuoreet salaatitkin maistua. Viherjauheilla ja chlorellalla olen paikkaillut vihreää, mutta eihän se luonnollisestikaan sama asia ole kuin tuore vihreä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muutoin täytyy olla tyytyväinen päivän saldoon. Monien ruokapäiväkirjojen lista näyttää nimittäin päivästä toiseen tältä…

 • jäävuorisalaatti
 • tomaatti
 • kurkku
 • banaani

Oma lukunsa ovat yksilöt, jotka eivät kertomansa mukaan pysty syömään kasviksia. Ehkä joskus jotain kypsennettyä ruoan sekaan piilotettuna. Koska hevi on niin pahaa, että oksettaa! Yhtä pahaa siis kuin puhdas vesi, jonka ei pitäisi edes maistua millekään! Noh, siinähän sitä on aikuisiällä opettelemista. Lohdutukseksi voin sanoa, että kaikkeen tottuu, makuaisti muuttuu ja joku kaunis päivä paha maistuu hyvältä =)

Millainen sun päivän hevilista on? Meneekö yli vai jääkö alle kymmeneen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.