Juomat, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Ensitreffeillä Jamien kanssa

Jamie saapui eilen. Hyväkuntoisena ja pirteänä. Kävin vielä illalla noutamassa tarvikkeet aamun ensimmäistä yhteistä hetkeämme varten. Valmistimme sen sulassa sovussa. Exään verrattuna Jamie on unelma! Olen ihastunut <3

Jamie on…

  • hiljainen
  • tehokas
  • siisti
  • helposti puhdistettava

Päädyin siis Tefalin Jamie Oliver -mehulinkoon. 900 wattia ratkaisi kilvan Philipsin kanssa. Ensimmäisen käyttökerran jälkeen olen valintaani tyytyväinen. Vaikka Philipsin brandi ja ulkonäkö miellyttivät enemmän. Jamielle plussaa tippa-alustasta. Ei ylimääräistä sotkua keittiössä. Inhoan siivoamista. Tosin Philipsissä taisi olla jonkinlainen tippalukko ajamassa samaa asiaa. Helppo käyttää ja yhtä helppo puhdistaa, vaikka siivoustyöt aina oman aikansa ottavat. Mehuakin irtosi enemmän kuin vanhalla lingolla.

Tutuilla raaka-aineilla mentiin. Raikasta, hyvää ja yllättävän täyttävää! Ainoa hienoinen pettymys oli reseptien puute. Jotenkin olisin niitä odottanut kun tuote kuitenkin on nimetty maailmankuulun kokin mukaan. Luulisi Jamien hihasta muutama vinkki irtoavan. Vinkiksi vaan Tefalin suuntaan. Brändäystä kannattaisi hyödyntää täysillä eikä jättää hommaa puolitiehen!

Mehuvillitys sai alkunsa kun tutustuin syöpäsairaiden luonnolliseen hoitomenetelmään, Gerson -terapiaan ja siihen liittyvään dokumenttiin ”The Beautiful Truth”. Aiemmin en ole mehuista välittänyt. Miksi käyttää kasviksista ja hedelmistä pelkkä mehu, kun täydellisempikin paketti terveellisine kuituineen on tarjolla? Edelleen hieman hirvittää kun katson muutaman mehudesin sivutuotteena syntyvää biojätemäärää. Sen voi tosin käyttää kasvimaalla kompostiksi. Tai syödä. En ole kokeillut. Vielä ;)

Pelkillä mehuilla en aio elää tästä eteenkäänpäin. Ne ovat kuitenkin oiva ja maukas lisä muutenkin kasvisvoittoiseen ruokavalioon. Kuinka helppoa olikaan kumota kurkusta alas ”First date with Jamien” neljä porkkanaa, punajuuri ym. hienot kasvikset! Koen mehujen lähinnä täydentävän ruokavaliotani. Harvoin jaksan raastaa tai purra porkkanaa. Punajuurta ei tule nautittua senkään vertaa. Nyt on mahdollisuus laajentaa helposti kasvisvalikoimaa. Nimenomaan tuoreena nautittujen, ravinnerikkauden kasvisten valikoimaa. Ja määrää. Olen tyytyväinen. Etenkin kun viherpirtelöt ja salaatit uppoavat tällä hetkellä erityisen nihkeästi.

Mitä hyötyä on tuorepuristetuista mehuista? Tarkennus; itse tuotetuista ja tuoreeltaan nautituista mehuista! Kaupasta ei nimittäin valmiina löydy montaakaa mehua, jotka lasiini kelpuutan. Suurin osa on täysin yliprosessoituja litkuja. Eivätkä tarjoa mitään muuta kuin pelkkää energiaa. Ja puhdasta sokeria. Joutuessaan ilman kanssa kosketuksiin alkaa tuorepuristettu mehu ”tuhoutumaan” hetkessä. Yli vuoden pahvitölkissä säilyvällä litkulla ei ole mitään tekemistä oikean, aidon, ravinteikkaan mehun kanssa. Oletko muuten koskaan miettinyt miksi appelsiinimehupurkin kyljessä lukee C-vitaminoitu? Ehkäpä kannattaisi. Miettiä ;)

Mutta ne hyödyt ja muut edut!

  • kasvikset (ja hedelmät) helposti nautittavassa muodossa –> helpompi täyttää päivän kasvistarve
  • runsaasti ”eläviä” mikroravintoaineita –> edistävät terveyttä
  • imeytyy helposti –> ravinteita myös vatsaongelmien kanssa painiville kun kuitu ei ole ”jarruttamassa” ruoansulatusta ja imeytymistä (suositeltavaa erityisesti niille, jotka saavat vatsanpuruja raaoista kasviksista)
  • helppo nauttia monipuolisemmin kasviksista ja hedelmistä
  • kerralla voi valmistaa mehua vuorokauden tarpeisiin säilömällä se täysinäisiin lasipulloihin ja jääkaappiin (~90% ravintoaineista tallella)
  • puhdistaa kehoa (vrt. detox -kuurit)
Kuherruskuukausi Jamien kanssa jatkuu! Luvassa on varmasti monta hienoa hetkeä yhdessä. Tuloksena todennäköisesti yksi, jos toinenkin mehuresepti ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.