Kasvikset, Lisukkeet, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Porkkana kohtaa parsakaalin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevät toi, kevät toi pork-ka-nan! Ja parsakaalin. Hieno kasvis, mutta jos olet joskus vetänyt tonnikala- tai parsakaaliöverit, niin tiedät, etteivät nämä kaverit hetkeen viihdy lautasella. Parsakaali lienee pysynyt riittävän kauan pois nenän edestä, kun se näin kevään korvalla alkoi taas maistumaan.

Muutenkin tämä kevät on kummallista aikaa; mieliteot muuttuvat ja keho kaipaa tonneittain tuoreita kasvikunnan edustajia. Ja kyllä, mun keho todellakin puhuu mulle! Muustakin kuin suklaasta ;) Toivon, että jokainen saisi kohdallaan kokea sen hienon tunteen, kun keho kertoo mitä se on vailla. Tai mistä tuli vedettyä överit ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Porkkana ja parsakaali joutuivat siis samaan kattilaan. Kasari olisi varmaankin ollut paras vaihtoehto, mutta isompi kattilakin toimi hyvin. Paremmin kuin mun halpis vinksinvonksin kasari….

PARSAKAALI-PORKKANAHÖYSTÖ 3 annosta (bongattu alkujaan Valion sivuilta =O)

  • ~400 g parsakaalia
  • ~300 g porkkanoita
  • ~50 g meijerivoita
  • 1/2 dl vettä
  • himalajansuolaa
  • Provencen yrttimaustetta
  • tuoretta persiljaa

Tikuta porkkanat ja parsakaalin varsiosat. Pilko kukinnot sopivan pieniksi paloiksi. Sulata voi laakeassa kattilassa, lisää parskaali- ja porkkanatikut kattilaan ja kuullota keskilämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää kattilaan tilkka vettä ja parsakaalikukinnot. Peitä kannella ja anna hautua sopivan kypsiksi. Mausta suolalla ja yrteillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksinkertainen on! Paitsi terveellistä, niin myös parasta. Turha kikkailu pois ja nauti aidoista, puhtaista, luonnollisista mauista. Yksinkertainen on helppoa. Ja varmaa. Tiedät mitä syöt. Jos itse valmistat.

Parsakaali-porkkanahöystön kaveriksi pääsi jälleen nopea ja helppo, sipulilla täydennetty jauheliha. Maustamiseen hieman suolaa ja pippuria, ja se on siinä! Kolmeksi päiväksi. Tuoretta salaatinlehdykkääkin oli, mutta ei vielä tässä vaiheessa siellä, missä sen olisi pitänyt olla. Eli lautasella. Kera oliiviöljy- ja balsamiviinietikkapisaroiden. Kaipaako joku ihan oikeasti tunkkaista riisiä, pottua tai pastaa lautaselle kun vaihtoehtona on värikäs, ravinteikas ja kevyt kasvis?! Tiedän vastauksen. Kaipaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.