Juomat, Reseptit, TÄYSPALEO
Comments 2

Sitrusvesi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pitkin kevättä olen testannu erilaisia vesiä. Lähinnä itseni hyödyksi, mutta myös valmennettavien iloksi. Jep, kyllästyin kuuntelemaan, kuinka vesi on niin pahaa, ettei sitä voi juoda. Paitsi kuplavettä. Jos on ihan pakko.

Tässäpä viimein testien toistaiseksi maukkain vesi. Ei, sitä ei saa kaupasta. Sitä varten täytyy pestä ja pilkkoa. Eli suomeksi, nähdä vaivaa! Se toinen vaihtoehto on valuttaa hanasta vettä lasiin, pitää nenästä kiinni ja kumota sen enempää maistelematta kurkusta alas. Eikä tämän ”vaivalloisen” veden ainoa hyvä puoli ole se maku. Saattaa siinä sivussa saada myös jotain muuta mistä keho tykkää ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KURKKUINEN SITRUSVESI

 • 1 l puhdasta vettä oman valinnan mukaan (mun valinta on tällä hetkellä pullotettu)
 • ~10-15 viipaletta kurkkua
 • 3 viipaletta appelsiinia
 • 3 viipaletta sitruunaa
 • 3 viipaletta limettiä

Suosi luomusitruksia tai pese tehotuotetut huolellisesti ruokasoodalla ja juuresharjalla. Viipaloi kurkku ja sitrukset (kuorineen). Purista mukaan myös päätykappaleiden mehu. Ujuta viipaleet lasipulloon tai -kannuun ja kaada vesi päälle. Anna maustua jääkaapissa. Nauti ja virkisty!

Pullon voi täyttää 2-3 kertaa ennen kuin viipaleet on syytä vaihtaa uusiin. Loppuunkulutetut viipaleet tunnistaa kyllä veden kuorimaisesta mausta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


P.S. Sitrusvesi näyttää myös kivalta! ;)

2 Comments

 1. Kiva vinkki! Mutta siis anteeksi mitä, vesi on pahan makuista?? En ymmärrä. Meillä virtaa hanasta puoli-ilmaista, puhdasta raikasta vettä ja jonkun mielestä se on pahan makuista. Minä olen kraanavedestä oikeasti kiitollinen, se on luksusta, josta vain me harvat maailman rikkaat pääsemme nauttimaan.

  • Kiitos kommentistasi, Viivi!

   Hehee… ikävä tunnustaa, mutta minäkin kuulun niihin, joiden mielestä hanasta tuleva vesijohtovesi on paitsi pahaa, niin myös jokseenkin juomakelvotonta. Täällä, mun kotona. Kannattaa muistaa, että vedenlaatu vaihtelee pitkin Suomea. Jossain hanasta tulee parempaa, toisaalla huonompaa vettä. Meillä jokaisella on myös omat laatukriteerimme; jollekin kemikaalivesi maistuu, toiselle ei. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettäkö vesi sinällään olisi mielestäni pahaa! Oma suhtautuminen veteen on nähdäkseni neutraali. Se ei ole hyvää, eikä pahaa. Paitsi sitrusvesi on aivan äärettömän hyvää! =D Nuuhkaiskaapa sitä juodessanne! Vesi vaan… on. Osa elämää. Puhdas vesi tekee hyvää! Keholle ja mielelle. Vesi pitää ihmisen paitsi tiellä, niin myös hengissä ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.