Lifestyle
Jätä kommentti

Luomulaatikon lumoissa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikin puolin ihan huikea viikko takana! Tuntuu, että talven kooma alkaa vihdoin taittumaan. Puuhaa piisaa, mutta onneksi myös energia virtaa. TehoPaleo30 on vienyt mukanaan ja pyörähtää parin päivän sisään käyntiin. Vaikka osallistujia vielä uupuu, niin olen luottavainen ja melkeinpä satavarma, että saamme kivan porukan koolle. Ihan mahtavaa!

Ruoan osalta viikon paras päivä oli ehdottomasti perjantai. Tilasin ensimmäistä kertaa ever luomulaatikon täynnä tuoreita vihanneksia ja hedelmiä. Ei tarvinnut pettyä! Valikoima oli monipuolinen, tavaraa enemmän kuin riittävästi ja hinta kohillaan. Vai mitä mieltä olet? Onko 15 € noin seitsemän kilon luomutuoreista liikaa? I don`t think so, dear! Etenkin kun laatu oli myöskin enemmän kuin kohillaan. En ole eläissäni syönyt yhtä hyvää avokadoa! Harmi, ettei niitä ja luomuparsaa voi tilata ihan itellään. Myös porkkanat ja banskut maistuivat. Melko eri kamaa kuin Cittarissa. Kesäkurpitsa ja munakoiso odottelevat vielä valmistusta. Kun vaan keksisi, jotta mitä niistä vääntäisi..

HUOMHUOM!

EDIT 29.4.13: Sain Makumakulta tiedon, että kaikkia luomulaatikon sisältämiä hedelmiä ja kasviksia VOI TILATA MYÖS YKSITTÄIN! Myös avokadoja ja tankoparsaa. Puusilmä ei vaan heti löytänyt oikeaan osoitteeseen ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suosittelen kyllä lämpimästi Makumakun luomulaatikkoa. Harmi, että tuo tarjous ehti näköjään jo umpeutua. Kaikki muu kelpasi, paitsi pussillinen perunoita. Ne, puolet parsoista ja porkkanoista sekä omenista kiikutin äipälle ja isukille. Itseasiassa vaihdoin vaihtokaupassa isukin viime kesänä keräämiin metsämustikoihin =) Vaikka paljon kasviksia syönkin, niin tuosta riitti hyvin jakoon. Mutta useamman hengen talouteen varmasti ihan passeli paketti.

Hieman jännitti laatikon sisältö, mutta itseasiassa olikin aika kivaa kun ei yhtään tiennyt, mitä laatikko pitää sisällään. Vähän niinkuin olisi lahjapakettia availlut. Ja taas tyrkättiin Emäntä epämukavuusalueelle kun ei itse päässytkään päättämään viikon sapuskoista. Näistä se on vaan jotain taiottava. Parsat olen jo parissa päivässä tuhonnut. Myös porkkanalaatikossa alkaa pohja pilkottaa. Enemmän haastetta tuovat harvemmin PaleoKeittiössä tavatut munakoiso ja kesäkurpitsat. Tosin jotain hajanaisia ajatuksia on jo niidenkin suhteen päähän pulpahtanut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilasin samalla myös pari litraa raakamaitoa. Laitoin pitkästä aikaa kefiirit tulille. Harmittavasti ensimmäinen satsi epäonnistui jostain tuntemattomasta syystä. Toivottavasti toisesta tulee jotain.

Tapani mukaan jäin luomulaatikkoa noutaessani taas turvastani kiinni. Ja hyvä niin, sillä siinä turistessa ilmeni, että noutoputiikin pitäjällä on kaikkia kivoja karvaisia otuksia kotona. Kuten lampaita, vuohia, alpakoita ja kanoja! Kanoilta riittää jonkin verran munia myös myyntiin. Harmikseni mulla ei ollut senttiäkään rahaa mukana, mutta sain silti mukaani rasiallisen äärettömän kauniita kotikananmunia. Miten ystävällistä! Kuten kuvasta näkyy, niin myös viiksivallut olivat haltioissaan tuoreen kanan tuoksusta =D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikä onnen päivä! Miten voikin terveellinen ruoka tehdä ihmisen näin iloiseksi <3 <3 <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.