Lifestyle, Makeat herkut
Comments 2

Tiedätkö, mitä söin tänä kesänä? – Osa 1/5

Hirveästi herkkuja!

Tämä on operaatio kameran tyhjennys. Kelpo hommaa tuuliselle ja kylmälle kesäpäivälle. Kauheasti ei ole linssi kohti ruoka-annoksia osoitellut, mutta jotain sentään. Peruskesäsyöminen kun on kohdallani jokseenkin tylsää; salaattia, salaattia ja… salaattia! Okei, vähän viherpirtelöä väliin.

Ajastan tälle viikolle muutamia postauksia tämän otsakkeen alla, jotka hieman valottavat niin suolaisten kuin makeidenkin herkkujen kirjoa kesältä 2013. Pääpaino makeassa. Kuten tulette huomaamaan ;)


Tästä se lähti! Loman alkajaisiksi lounasta ala Bistro O mat lounaslista. Siikaa siinä taisi olla lautasella kera lämpimän perunasalaatin ja vaahtopäiden. Hyvin merellistä, sopivasti ja hyvää. Toisin kuin seuralaisen ”kukkakaalivesi”.

Juhannuksen kunniaksi kuplivaa kuohujuomaa. Makeaa, mutta varma valinta tottumattomillekin kuohujuoman kumoajille; Tostin Butterfly.

Kerrottakoon tässä yhteydessä samointein, että valkoviini ei ole yhtään mun juttu. Kesällä kuluu muutamat lasilliset kuohuvaa tai lambruscoa, ei valkkaria. Ei edes kalan kanssa. Mutta mutta… sattumoisin sain kreikkalaisessa ravintolassa eteeni lasillisen Santorinia. Siitä se rakkaus sitten syttyi. Harmillisesti Santorini on tilauskamaa, mutta olen nyt yrittänyt metsästää samasta rypäleestä valmistettua Assyrtikoa (luomu!!!) korvikkeeksi paikallisesta Alkosta. Toistaiseksi tuloksetta.

Juhannus jatkui paitsi kuohujuomalla, grillimakkaroilla ja uusilla perunoilla, niin myös häivähdyksellä aina yhtä valloittavaa Kreikkaa; alkuruoaksi horiatiki eli kreikkalainen salaatti. Niinkuin sen kuuluu olla. Fetasalaatit on sitten asia erikseen ;)

Ja jälkkäriksi paleoliittista suklaamuffinssia kera yhtä paleoliittisen mokkajäätelön. Kyllä, itse loihdittuja ja rakkaudella väsättyjä molemmat.

MOKKAJÄÄTELÖ

  • 2 dl kookoskermaa (Kara)
  • 1 rkl pikakahvia (Clipper luomu)
  • reilu 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • ~4 rkl vaahterasiirappia (B grade)
  • raakakaakaorouhetta maun mukaan

Vatkaa jääkaappiKYLMÄ kookoskerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Kannattaa kaataa myös purkkiin mahdollisesti kerääntynyt vesi pois ennen vatkausta. Tehosekoitinkin käynee. Ei tosin Wilfa, joka nostaa kermat reunoille. Sähkövatkain on ainakin varma vaihtoehto.

Lisää vaahdon sekaan kaikki muut ainekset paitsi kaakaorouhe (ei välttämätön) ja vatkaa tasaiseksi. Makeuttamisessa toimii varmasti myös raakahunaja tai jokin muu makeuttaja, myös taatelisurvos. Lisää lopuksi kaakaorouhe hitaalla vatkaimen vaihteella. ”Jäätelömassa” kippoon tai muotteihin ja pakastimeen useammaksi tunniksi. Jos tuloilla kippojäätelöä, niin rakennetta voi käydä pari kolme kertaa rikkomassa haarukalla. Kippojäätelöä olen tehnyt tuplasatsina, puikkoja tulee tästä satsista kolmisen kappaletta.

2 Comments

  1. Dr. Strösser says

    Onko sulla noiden luolasuklaamuffinien ohjetta jossakin? Kiinnostaisi kokeilla jäden kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.