Gluteeniton, Kananmunaton, kesäsalaatti, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO, Sokeriton, Viljaton
Jätä kommentti

Välimerellinen mansikka-mozzarellasalaatti

Summer, summer, summer…! Joo, olen pahoillani, mutta päässäni soi tällä hetkellä vain ja ainoastaan tämä yksi virsi. Ja sen virren nimi on K E S Ä !!! Koska sitä olen odottanut ja kaivannut. Kaikkine lieveilmiöineen, kuten auringonpolttamineen, itikoineen, unettomine öineen, siitepölyineen…

Mutta ehkä edellä mainittuja enemmän olen kuitenkin kaivannut superhelppoja, simppeleitä ja maistuvia kesäruokia. Vaikka talvella väsäät kokoon saman salaatin, niin eihän se sama asia ole. Koska aineksista puuttuu auringonvalo ja -lämpö.

No nyt sitä aurinkoa, valoa ja lämpöä on jo riittänyt ihan mukavasti, ja se jos jokin inspiroi kesäisen salaatin kasaamiseen.

En tiedä miksi, mutta jostain syystä mun mieli alkaa kesäaikaan vaeltamaan Aasiasta välimerellisiin makuihin. Niistä on tehty tämäkin salaatti, jonka olisin mieluusti nimennyt Paleokeittiön viralliseksi kesäsalaatiksi. Jos olisin uskaltanut. Mutta en uskaltanut. Koska mukana myös mozzarella! Vaikkakin sen kaikkein paleoystävällisimmässä muodossa.

Juusto on sellainen juttu, että kesäisin sitä alkaa emännän lautasellakin näkymään enemmän, vaikka sinänsä säästän juustot mieluiten harvoihin herkutteluhetkiin. Vuohenmaidosta valmistettu feta tai ehta vuohenjuustokin lienevät useimmin nähdyt salaattikaverit mun lautasella, mutta ajoittain tulee haettua voimakkaampiin, suolaisiin juustoihin vaihtelua lempeän pehmeästä mozzarellasta.

Olen oman juustonkulutukseni kanssa suhteellisen sinut. Kun leipää ei puputa ja riisikakkujen päällekin laitan juuston sijaan mieluummin majoneesia, niin edamit ja oltermannitkin jäävät marketin hyllylle. Mutta aivan ongelmatonta ei kohtuullinenkaan juustonkulutus ole. Se nimittäin näkyy. Naamassa. Tälläkin hetkellä. Mutta kyllä tämä salaatti on ollut jokaisen näppylän arvoinen!

Pari samaa, mutta hieman erilaista kesäsalaattia olen viime päivinä rouskinut; toinen vähän punaisempaa ja toinen vihreämpää. Suurin ero lienee eri ainesosien suhteessa ja vihreässä salaatissa. Koska ensin sitä kaapissa oli ja sitten ei enää ollut. Molemmat yhtä hyviä. Salaatinlehdet vain antoivat salaatille hippasen enemmän rapeutta.

En nyt reseptiin kirjaillut sen tarkemmin ainesten määriä, koska menin puhtaasti fiiliksellä. Suosittelen samaa sinullekin! Kesällä voi ottaa ruoanlaitonkin vähän rennommin ;).

Ja jos juusto ei ole sun juttu, niin jätä pois. Korvaa tai laita vähemmän. Itse annostelin aika ronskisti puolikkaan mozzarella -pallon annosta kohden.

TERVETULIASSALAATTI KESÄLLE

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Rennon kesäisiä salaattihetkiä Sinullekin!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.