Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Kolmen aineksen kotijäätelö – heti valmis!

K E S Ä ! On melkein täällä! Joillakin kesä alkaa jo kevään ensimmäisistä auringon lämmittämistä päivistä, mutta mun mielestä kesä alkaa kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja jatkuu elokuun loppuun saakka. Kesä tai ei, mutta kesäiset herkut ovat jo rantautuneet emännänkin lautaselle. Näitä on niiiiiiiin kaivattu!

Jäätelö on takuuvarma kesän merkki. Vaikka jätski maistuu, etenkin kesäkuumalla, niin miksikään jäätelön suurkuluttajaksi en tunnustaudu. Mutta tilaisuus tekee varkaan! Siksipä tarjolla ihan superhelppo, ja vähintäänkin yhtä nopea ja maistuva kolmen ainesosan, maidoton, mutta ei pähkinätön vadelmajäätelö.

Pyöräytin Helppoon hedelmälautaseen pitkästä aikaa cashewkermaa. Ja koska pähkinäkermoja on helpompi työstää hieman isommissa määrissä, niin syntyipä herkullisen hedelmälautasen myötä samalla pari muutakin hyvää herkkua.

Toinen (tai olikohan se jo kolmas ;)) näistä oli tämä vadelmajäätelö, johon sain mukavasti tuupattua paitsi jämiksi jääneet pähkinäkermat, niin myös viime kesän viimeiset vadelmat. Eikä hommaan tarvittu kuin cashewkermaa, jäisiä vadelmia ja vähän vaahterasiirappia. Aika helppoo, hei! Tietysti tehokas tehosekoitin helpottaa myös työstöä.

HETIVALMIS VADELMAJÄÄTELÖ

1-2 annosta

  1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta pehmeäksi jäätelöksi. Jos jätski sulaa prosessoidessa liikaa, niin laita massa hetkeksi pakastimeen jähmettymään ja sekoittele lusikalla tasaiseksi.
  2. Tarjoile vaikka murustettujen pakastevadelmien ja salmiakkihunajan kera.
  3. Koristeluun esim. syötäviä orvokkeja ja mukavan kirpsakoita ketunleipiä (käenkaali) suoraan metsästä.

Koska tosiaan pyöräytin samaan aikaan pari muutakin jälkkäriä, niin säilöin vattujätskin myöhempää herkkuhetkeä silmällä pitäen pakastimeen. Siellä se jäätyy kivikovaksi, mutta syötävä jätski syntyy helposti, kun ottaa ”tiiliskiven” joksikin aikaa huoneenlämpöön sulamaan (sen verran, että sitä saa hieman pienittyä veitsellä) ja heittää uudemman kerran tehosekoittimeen. Kerralla voi siis hyvin valmistaa isompiakin määriä ja säilöä sopivina annoksina pakastimeen.

Jos vadelmajätski ei nappaa tai pakastevadelmia ei pakkasesta löydy, niin samalla metodilla syntyy helppoa herkkua yhtälailla muista pakastemarjoista tai pakastetuista hedelmäpaloista. Ei muuta kuin luovuus valloille ja kesän testikeittiö pystyyn!

Ja hei, jos kesäkauden helpot kasvisruokareseptit kiinnostavat, niin Paleokauppa on taas auki! Käyhän poimimassa Paleokeittiön uusin reseptivihkonen, jossa mukana myös Soppa&Salaatti -valmennuksen ateriarunko. Myynnissä rajoitetun ajan, joten suosittelen toimimaan NYT!

Tsekkaa samalla myös emännän muut jätskireseptit!

Terveempää jäätelökesää Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.