Joko grillilihat kypsyttävät? Ja haluat päästä yhtä helpolla kuin minä! Tökkäise kunnon paisti uuniin ja anna sen muhia tuntikaupalla meheväksi samalla, kun käytät aikasi kesäkuumalla johonkin hyödyllisempään (?) kuin ruoanlaittoon.
Resepti on vanha tuttu. Tällä kertaa paistin kaveriksi päätyi kaikki mitä kaapista löytyi eli porkkanoiden jämät ja sipuli. Paistilla ei niin väliä silloin, kun ylikypsäksi liha haudutetaan. Ehkä rasvaisemmasta ruhon osasta saa hieman mehevämpää. Samalla metodilla olen kypsyttänyt niin pyörö- kuin kulmapaistinkin. Nyt vuorossa oli reilun kilon kimpale sisäpaistia. Koska sitä sattui pakastimessa lojumaan. 4,5 tuntia 150 asteessa ja vielä puolitoista tuntia uunin jälkilämmössä. Tämän jälkeen ei tarvitse kuin ihmetellä, että miksi veitsi on ylipäätään keksitty?! ;)
Yläkuvassa matka uunin uumeniin on vasta alkamassa. Sitä ennen nopea pinnan ruskistus kuumalla pannulla. Ruskistuksen jälkeen kannattaa kaataa kuumalle pannulle muutama desi vettä, josta saa kivasti lisämaustetta liemeen. Alla haarukalla hajoteltu, valmis, ylimurea liha, josta riittää päiväksi jos toiseksikin.
Ylikypsä naudanpaisti sopii muuten aivan loistavasti bataattiburgereiden täytteeksi. Vähän niinkuin pulled pork -hamppari. Näin keskellä kesää parhaalta ehta hereford maistuu kuitenkin raikkaan salaatin seassa.
Niin, oikeastaan halusin vaan muistuttaa, että jauheliha ei ole ainoa helppo liha. Lihaisia kesäpäiviä, Sinullekin!