Juomat, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Mehuviikko – Purple power

Seuraavaksi pääsi mun ehdoton lemppariväri lautasen kautta lasiin! Purppuraisessa punakaalissa on jotain maagista. Eikä se maagisuus rajoitu vain visuaalisuuteen vaan koko kaali on taikuutta täynnä. Oletko samaa mieltä?

Eräs mieshenkilö pyysi, että en vain listaisi näiden tuorepuristettujen mehujen ainesosia vaan kertoisin myös, MIKSI mitäkin kasviksia kannattaa syödä. Öööööh… ai että miksi tuoreita kasviksia kannattaa syödä? Tarvitsetko todella kasvisten ainesosalistan, jotta voit syödä niitä tai koet niiden syömisen hyödylliseksi/kannattavaksi?! Olen pahoillani, mutta en innostu ajatuksesta. Kasvis ei ole mikään vitamiinipilleri, jonka avulla tänään tankataan 500 mg C-vitamiinia. Suurimman hyödyn kasviksista saa kun niitä syö monipuolisesti vähän kaikkea ja yhteensä paljon.

Entä ne terveysvaikutukset? Miksi kannattaa syödä juuri punakaalia? Edelleen ei kannata syödä vain punakaalia vaan joka sorttia. Jos kirjaisin jokaisen käyttämäni kasviksen vitamiinit, mineraalit ja terveyshyödyt ylös, niin listasta tulisi pian melko yksipuolista luettavaa; pääpiirteittäin samat terveysvaikutukset toistuvat kasvista toiseen, esim. ”ehkäisee syöpää” olisi varmasti joka listalla. Pyrin mehuviikon tiimoilta vähän fiiliksen ja käytettävissä olevan ajan puitteissa nostamaan esiin joitakin tietyn kasviksen erityisiä hyötyjä, mutta systemaattisesti en tähän leikkiin lähde. Jos koet tiedon ehdottoman tarpeelliseksi, niin käytä googlea. Se kertoo. Paljon ja ristiriitaista infoa.

Eikö pelkkä tieto, että kasvikset tukevat laaja-alaisesti terveyttä ja hyvinvointia riitä? Mulle riittää oikein hyvin. Sen lisäksi, että pääsääntöisesti ne ovat vieläpä maukkaita. Syön paljon ja monipuolisesti kasviksia, koska huomaan niiden vaikutukset hyvinvointiini ja haluan voida hyvin. Siinäpä se, mun motiivi. Sun motiivi voi olla joku toinen. Tai ehkä sitä ei ole sen enempää kuin kasviksiakaan lautasella.

Listasin nyt esimerkin vuoksi tämän drinksun päätähden, punakaalin hyötyjä. Tämän listan luettuasi ehkä ymmärrät, miksi moinen listaaminen on melko turhaa.

 • ehkäisee syöpää (antosyaanit fenolit)
 • ehkäisee elimistön tulehdustiloja ja oksidatiivista stressiä
 • tukee verenkiertoelimistön terveyttä; laskee verenpainetta ja kolesterolia (omega-3 rasvahapot)
 • runsaasti mineraaleja mm. kalsium, kalium, mangaani ja molybdeeni
 • vitamiineista mm. A, B (mm. folaatti), C, E ja K
 • helpottaa ja jopa parantaa ruoansulatuselimistön haavaumia
 • parantaa vastustuskykyä ja ruoansulatusta
 • puhdistaa maksaa
 • vahvistaa luustoa
 • tukee aivojen ja sydämen toimintaa
 • tukee ja tasoittaa hormonitoimintaa
 • sisältää enemmän fytoravinteita kuin vaaleat/vihreät kaalit

Mulla on vain yksi, hyvin yksinkertainen vinkki – Eat your veggies! Jep, älä mieti liikoja vaan toimi. Miettimällä kun ei mitään tapahdu. Kasviksia, ja erityisesti tuoreita sellaisia syömällä tapahtuu. Kokeile, niin tiedät =)

PURPLE POWER

1 annos ~200-300 ml

 • 1/4 pienehköstä punakaalista
 • 1 luomuomena
 • viipale sitruunaa kuorittuna
 • pieni pala tuoretta inkivääriä

Pese, pilko, purista ja nauti! Äläkä turhaan pelkää kaalimehun makua. Kaalimehu voi olla kitkerää, mutta kun sitä käyttää sopivasti ja mukaan heittää nuo muut ainekset, niin makukokemus on oikein positiivinen =)

Se, mitä jäljelle jää. Melko kompaktia ja kaunista jätettä. Käyttökelpoista sekin =)


P.S. Kyllä kyllä, se pizzaohje on tulossa! Valitettavasti en osaa vielä sanoa milloin. Sitten kun aikaa on. Tylsä vastaus, tiedän, mutta tässä on nyt emännän lomat vietetty ja valmennettavat kutsuvat =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.