Juomat, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Mehuviikko – Green detox power

Paleokeittiön mehuviikko on vihdoin täällä! Niin komeasti piti aloittaa mehuviikolla vuosi 2014 heti sen ensimmäisenä päivänä, mutta niin sitä vaan jo kolmatta päivää tätä vuotta käydään. Noh, parempi NYT kuin ei ollenkaan!

Vaikka mehuja en teemaviikon osalta ole ennen tätä blogissa esitellyt, niin itse asiassa aloitin omat mehuviikkoni jo jouluaaton ja -päivän välisenä yönä kello yksi. Silloin nimittäin kotiuduin aattoillan vietosta uusi Hurmuri kainalossani. Jamie palveli aikansa mallikkaasti ja on edelleen täysissä voimissa, mutta jano kasvaa juodessa;  Jamie sai nyt väistyä Hurmuri Huromin tieltä kaapinperälle. Päivittäin olen kerran tai pari Hurmurilla huristellut aivan ihania, supermaukkaita ja -ravinteikkaita mehuja. Joka päivä olen kehitellyt jotain uutta ja siksipä lienee aika alkaa kirjaamaan näitä tuoremehureseptejä ylös. Paleokeittiön facebook frendit ovatkin jo saaneet ”päivänavausten” muodossa hieman vihiä siitä, mitä tuleman pitää. Suuntaa sinne siis, jos haluat olla askeleen muita edellä ;)

Miksi mehuviikot? Ensinnäkin olen tietysti intopinkeänä Hurmurin pauloissa, joten alkuinnostus kannattaa aina hyödyntää. Yleensä into siitä ajan myötä hiljalleen laantuu, oli kyseessä sitten kuinka hurmaava tapaus tahansa. Hyödynnetään nyt tämä into ja kokeilumieli. Uusia cocktaileja pyörii päässä päivittäin.

Toisekseen veikkaan, että en ole ainoa, jonka keho kaipaa kevennystä ja pientä puhdistelua. Vaikka en mielestäni ole mitenkään älyttömän epäterveesti menneitä juhlapyhiä viettänyt, niin olo on tukkoinen ja ”lihava”. Ei se määrä, vaan se laatu! Nyt on mainio tilaisuus näin uuden vuoden kunniaksi tarjota keholle ravinteita kilokaupalla helposti imeytyvässä muodossa. Mikäs sen helpompaa kuin huitaista puoli kiloa hedelmiä ja kasviksia kurkusta alas kertakulauksella! Itselläni ainakin tuoreiden kasvisten syönti hiipuu aina syksyn myötä. Eikä tee yhtään huonoa mielelläkään tankata monipuolisesti ravinteita näin keskellä pimeintä vuodenaikaa.

Mehuviikot vaativat tietysti mehupuristimen, Hurmurin tai jonkun muun. En tiedä kuinka yleisiä mehupuristimet suomalaiskodeissa ovat, mutta luulisin, että huomattavasti harvemmassa ovat kuin suurten merten toisella puolen Jenkkilässä ja Kengurumaassa. Jos mehupuristinta ei ole, niin nämä reseptit voi hyvin vääntää myös pirtelömuotoon. Kunhan muistaa laittaa vettä tai muuta nestettä sekaan. Pirtelöt eivät ehkä ole yhtä intensiivisiä kuin tuorepuristetut mehut, mutta tavoitteen kannalta ovat aivan yhtä hyvä vaihtoehto. Suosittelen kuitenkin nauttimaan kasvikset mieluiten mehumuodossa ilman kuitumassaa, jos suolisto oikuttelee.

Pitkä alustus, joten josko jo suoraan asiaan! ;)

GREEN DETOX POWER

  • iso kourallinen eli ~1/3 sadan gramman paketista tuoretta pinaattia
  • siivu sitruunaa kuorittuna
  • tukko tuoretta persiljaa
  • ~10-15 sentin pätkä kurkkua
  • 1-2 vartta varsiselleriä

Pese, pilko, pistä koneeseen ja kumoa kurkusta alas! Itse lisään kaikkiin mehuihin vielä hippusen himalajansuolaa.

Nyt en enää muista kuinka paljon mehua onnistuin näistä aineksista Hurmurilla puristamaan, mutta kyseessä on kuitenkin yksi annos. Yleensä mehun määrä pyörii jossain 200-300 ml tienoilla eli jokseenkin yksi lasillinen on kyseessä. Shotit ovat sitten asia erikseen. Ainakin Hot Shottia on vielä luvassa, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.