Juomat, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Mehuviikko – Green digest power

Mehuviikko jatkuu vihreällä linjalla, johon ripauksen eksotiikkaa tuo palanen fenkolia. Fenkoli pääsi nyt ensimmäistä kertaa omaan lasiin kun sitä oli jäänyt hieman ylitse fenkoli-porkkanahöystöstä (reseptiä tuloillaan tästäkin kauden suosikista).

Hyvin passasi fenkoli mehuksi! Joidenkin mielestä fenkolissa on hienostunut lakritsan maku. Mun mielestä fenkoli tuo ehdottomasti mieleen enemmän aniksen kuin lakritsan. Joskin tuoksu on voimakkaampi kuin itse maku. Jos et ole vielä tutustunut fenkoliin, niin tukka auki ja hevitiskille mars! Ihan mahtava vihannes, raakana ja kypsänä =)

Itse asiassa juurikin fenkoli antoi tälle vihreälle juomalle nimen ”digest power”. Sitä nimittäin käytetään lääkinnällisissä tarkoituksissa erilaisiin vatsa- ja ruoansulatusvaivoihin (myös ärtyneen suolen oireyhtymään sen suolistoa rauhoittavan vaikutuksen vuoksi sekä luonnollisena happosalpaajana närästykseen). Totta vai tarua? En tiedä, mutta eipä kokeilemisesta mitään haittaakaan ole. Kunhan taas muistaa, että kohtuus kaikessa ja monipuolisuus kunniaan. Myöskin PMS- ja vaihdevuosioireiluun kerrotaan fenkolin tuovan helpotusta. Minä nyt kuitenkin halusin vain käyttää jämäfenkolit pois ja kaikki muu on pelkkää plussaa. Ja tietysti halusin myös kokeilla kuinka fenkoli ja sen omintakeinen maku toimivat mehusssa. Kyllä toimii! Ainakin näitä makunystyröitä hyväili oikein mukavasti.

GREEN DIGEST POWER

  • 1/4 fenkolia
  • ~10-15 cm pala kurkkua
  • 1-2 sellerinvartta
  • tukko eli iso kourallinen tuoretta persiljaa
  • puolikas lime
  • pieni pala tuoretta inkivääriä
  • luomuomena
  • hippunen himalajansuolaan

Ja ohjeet samat vanhat; pese, pilko, pistä puristimeen ja juo välittömästi.

Joku jo huolestuneena ennätti kysymään, että tarkoittaako Paleokeittiön mehuviikko sitä, että olen mehupaastolla ja nautin viikon ajan ravinnoksi vain mehuja? Ei, se ei tarkoita sitä vaan se tarkoittaa että tulen viikon ajan postaamaan ensisijaisesti näitä mehureseptejä. Esimerkiksi toissapäivänä tein aivan mainiota paleoystävällistä pizzaa, joka katosi napaan nopeammin kuin tarkoitus oli, joten teenpä sitä vielä tänään uudelleen! Don`t worry, reseptiä on aivan varmasti tulossa =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.