Juomat, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Mehuviikko – Hot hottis shot

Mehuviikko ei nyt ihan suju suunnitelmien mukaan, mutta jatkuu! Sikäli homma on aivan reilassa, että edelleen puristan vähintään lasillisen mehua päivässä. I`m a juice addict! Postaukset vaan tulevat hieman viiveellä. Silloin kun kerkiää. Haitanneeko tuo mittään! Ei kai.

Pistetääs lempeät purppurat ja vihreät hetkeksi sivuun, ja jotain hottiakin hotimpaa tulemaan. Hot shot on kuulkaas tujua kamaa, josta olen aivan liekeissä! Kirjaimellisesti.

Tästä pikku drinksusta ei oikein voi nostaa esiin mitään varsinaista pääraaka-ainetta, sillä kaikki ainekset ovat mielestäni tasavertaisia. Hot shot toimii paitsi pimeiden talviaamujen loistavana silmien avaajana ja vilpoisten iltojen varpaiden lämmittäjänä, niin myös oivana flunssan karkoittajana. Se nimittäin sisältää oikeastaan kaikki oleelliset ylimääräisten pöpöjen karkoitukseen sopivat luonnolliset raaka-aineet; sitruunaa, inkivääriä, valkosipulia ja cayennepippuria. Vain raakahunaja puuttuu, mutta mikäänhän ei estä lisäämästä sitä joukkoon hieman tulisuutta taittamaan. Saattaapa tuo toimia myös detox ja läskinpurkushottina? En vanno vaan oletan.

Mitä nämä ainekset sisältävät ja miten toimivat? Sitruuna sisältää tietysti hurjasti hyvää C-vitamiinia (toimii hyvin myös säilöntäaineena as we all know). Se ehkäisee ja hoitaa tulehduksia, edistää ruoansulatusta ja tehoaa pahoinvointiin. Syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia unohtamatta. Ja tietysti sitruuna on myös voimakkaasti elimistöä alkalisoiva aines.

Tuore valkosipuli on voimakas luonnon antibiootti ja erilaisten mikrobien täystuho. Sillä on myös todettu olevan antihistamiinisia vaikutuksia ja lisäksi se sitruunan tavoin ehkäisee syöpää. Surprise ;)

Inkivääri on aivan loistava apu ruoansulatukselle ja se myös puhdistaa elimistöä. Inkivääriä käytetään sitruunan tavoin myös luonnollisena pahoinvointilääkkeenä. Se on voimakas antioksidantti, jolla on erilaisia elimistön tulehdustiloja hoitava ja ennaltaehkäisevä vaikutus. Inkivääri myös lämmittää mukavasti. Se on vähän niinkuin luonnon omaa rommia ;)

Cayenne on hieman ristiriitainen raaka-aine. Sillä on terveyteen positiivisia vaikutuksia, mm. tulehdusten ehkäisijänä ja kivunlievittäjänä, vastustuskyvyn voimistajana ja vatsan bakteerien tasapainoittajana, mutta se muiden chilipaprikoiden tapaan kuuluu koisokasveihin, jotka joissakin tapauksissa saattavat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos koisokasvit ovat ongelmallisia, niin myös cayennepippuri kannattaa jättää sivuun.

HOT SHOT

2 annosta (~4 cl/annos)

  • 1 sitruuna (kuorittu)
  • ~sentin pätkä tuoretta inkivääriä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • ripaus jauhettua cayennepippuria
  • hieman himalajansuolaa

Kuori, paloittele ja pistä puristimeen! Mausta ripauksella suolaa ja cayennepippuria. Kumoa kurkkuun välittömästi pohojanmaan kautta. Kampaa lopuksi pystyyn noussut tukka takaisin paikalleen ;)

P.S. Palaan vielä uudella, hieman spesifisemmällä postauksella PP12 -projektiin! Edellinen kun oli melkoisessa kiireessä ja ajatuspaljoudessa väsätty (monta rautaa jne. ;)). Tiedän, että tästä valmennuksesta tulee ihan huippu juttu! Olen aiheen tiimoilta intoa ja ideoita täynnä, ja ne täytyy nyt ehdottomasti päästä jakamaan. Jos PP12 -valmennus kiinnostaa, niin klikkaa itsesi PP12 K14 facebook -ryhmään! Ryhmään liittyminen ei vielä sido valmennukseen, mutta toimii helppona tiedotuskanavana ennen varsinaisen valmennuksen alkua. Welcome to make the change of your life!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.