Arvonta, Lifestyle
Jätä kommentti

Niitänäitä ja Paleokeittokirjaa

Jaoin tämän ”sneak peek” -videon eilen facebookissa, mutta laitanpa sen vielä tänne bloginkin puolelle. Miksi? Koska se on mun mielestä hyvä ja odotan innolla dokkarin valmistumista ja julkaisemista.


Mikä tekee videosta hyvän? Se, että videolle on tallentunut jälleen yksi omanlaisensa paleotarina. Itseäni eivät enää tutkimukset ja tieteelliset artikkelit jaksa innostaa, mutta ihmisten omat kokemukset ja tarinat kiinnostavat aina. Koska jokaisen tarinan takana on oikeaa elämää. Niillä on sielu. Moni tarina saattaa kuulostaa päällisin puolin samalta, mutta kun kuuntelee hieman tarkemmin, niin huomaa samanlaistenkin tarinoiden olevan erilaisia.

Pari poimintaa tästä tarinasta…

Anyone who takes on paleo, really sees an instant response in terms of their energy or the way how they feel…

…The paleo lifestyle for me is pretty much of focus on consuming only meat, fish, fruits, vegetables and fat… I do eat some nuts and seeds, some occasional safe starches like white rice or white potatoes…

…So I spent about three years eating vegetarian and I developed all sorts of health problems…

Kannattaa katsoa koko tarina.

Mutta TeleFinlandin nuottia mukaille, mitä minulle kuuuuuuluuuuu? Ja mitä Paleokeittiölle kuuluu?

Käsivamman takaa paljastui olkapään ac-nivelen dislokaatio, joka on ammattitaitoisen avun avustuksella vähitellen paranemaan päin. Kun tässä jo kolmatta viikkoa ”sairaslomastellaan”, niin on tehtävälistalle ehtinyt kertyä yhtä jos toista tehtävää. Yritän nyt edelleen rajoittaa kättä rasittavia toimintoja ja keskittyä hoitamaan kaikkein olennaisimmat asiat ensin. Valitettavasti blogi ei ole aivan listan kärjessä, mutta aktivoituu kyllä vähitellen. Kovasti yritän ajatella, että aikaa on ja maapallo jatkaa pyörimistä, vaikka hommat hieman viivästyvätkin. Hyvinä päivinä ajatus toimii, huonoina päivinä iskee paniikki ajanpuutteesta ja kaikesta tekemisen määrästä. Muutama kiva yhteistyöpostauskin listalla odottaa vuoroaan.

Tehodetoxin testiryhmä on nyt valittu ja tositoimiin pääsemme ryhmän kanssa todennäköisesti reilun viikon päästä. Enää ei siis kannata hakea mukaan testiryhmään vaan odotella rauhassa seuraavaa valmennusta. Se tulee kyllä. Kun sen aika on.

Kannattaa myös poimia lehtihyllystä käteen uusin Kauneus&Terveys -lehti, jossa paleostaan lyhyesti tarinoi pitkäaikainen valmennettavani, ihastuttava työmyyrä Suvituuli. Myös emäntä yritti kovasti antaa oman panosksensa juttuun, mutta tulos jäi laihanlaiseksi toimittajan kanssa käydystä meilivaihdosta ja puhelinkeskusteluista huolimatta. Skannaan jutun vielä jossain vaiheessa luettavaksenne.

Kauhan varteen on tullut otettua etäisyyttä vähän turhan paljon ensin kesähelteiden tuoman laiskuuden ja sittemmin vamman vuoksi. Pitkän kokkaustauon myötä on myös kauhakammo kasvanut. Siihen tarttuminen tuntuu nyt yllättävän vaikealta, joten on helppo tämän kokemuksen kautta samaistua ihmisiin, jotka eivät ole tottuneet tekemään päivittäin itse omaa ruokaansa. Olen kuitenkin jo punonut juonia kauhakammon selättämiseksi ja niihin juoniin kuuluu myös tämä seuraava juttu.

Best for last! Eli olenkohan nyt jauhanut riittävästi niitänäitä, jotta voidaan mennä itse asiaan. Ja se asia on tässä!

Nyt sinulla on nimittäin mahdollisuus voittaa omaksesi tämän tanskalaisen paleokokin uunituore keittokirja! Tai ei kirja sinänsä ole aivan uusi, mutta suomenkielinen versio on. Osallistuaksesi arvontaan käy tykkäämässä Paleokeittiön facebook -sivusta ja tsekkaa loput ohjeet täältä.

Kirjoittelen kirjasta vielä oman postauksen, mutta sanotaanko näin, että emännän käteen se istuu oikein hyvin. Eli hyvin pitkälti samanlaiset paleoajatukset ovat Thomas Rode Andersenilla kuin itselläni. Ihan kaikki sorsa- ja viiriäisreseptit eivät käy yksiin emännän yksinkertaisen kokkausfilosofian kanssa, mutta eivät kai minkään reseptikirjan kaikki ohjeet sovi kaikille. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä paketti, jota voin kyllä suositella muihinkin paleokeittiöihin.

Ja kuvitus on kyllä kohillaan… vai mitä mieltä olette tästä? ;P

Paleokeittokirjan emännälle ja arvontaan tarjosi Atena Kustannus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.