Kananmuna, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Ruokaisa frittata

Tiedän, tiedän! Että moni odotti ja odottaa tämän reseptiä. Mutta jotta ei menisi ihan vaan herkutteluksi, niin otetaan tähän väliin vähän jotain kunnon ruokaa, joka on odotellut julkaisemista jo kutakuinkin kuukauden päivät. Eli ensin pääruoaksi ruokaisaa frittataa ja sen jälkeen jälkkäriksi Paleokeittiön omppupiirakkaa! Jos enää tämän jälkeen jaksaa ja maistuu ;) Ruokaisa frittata on ensimmäinen ruoka, jota kokkailin Thomas Rode Andersenin mainiosta Paleokeittokirjasta. Emännän pedanttisuudesta kertonee jotain se, että tämä on myös koko keittokirjan ensimmäinen resepti, hah hah! Ai missäkö vaiheessa kirjaa olen juuri nyt? Nooooh, sittemmin pedanttisuus on kokenut pienen kolauksen, mutta myös toinen resepti kyseisestä kirjasta odottaa julkaisua. Muistathan, että Thomas Roden Paleokeittokirjaa voi edelleen tilata Atena kustannuksen verkkokaupasta edulliseen 26,50 €:n hintaan (norm. 34 €) koodilla PALEOKEITTIO! Siis paleokeittio o:lla, eikä ö:llä. Käytin pohjana Paleokeittokirjan reseptiä, mutta tapani mukaan muokkailin sitä hieman paremmin omiin tarpeisiini sopivaksi. Ensinnäkin 10 munan munakas olisi ollut HUGE yhden emännän tarpeisiin, joten kuudella munalla mentiin. Tästäkin riitti lounasta kolmeksi päiväksi. Uskokaa tai älkää, niin tämä ”munakas” kätkee sisäänsä paljon enemmän kuin päältä päin katsottuna uskoisikaan! Se ON ruokaisa! Ja aivan mainio aamiainen btw, niille, jotka aamiaista syövät. Minä aloitan päiväni tavallisesti lounaalla, jota aika usein päivälliseksikin voisi kutsua. Frittatan puolittamisen lisäksi pyöristin munamassaa lurauksella kookosmaitoa ja korvasin tietysti oliiviöljyn paistamiseen paremmin sopivalla kookosöljyllä (sorry, Thomas Rode!).

PALEOKEITTOKIRJAN RUOKAISA FRITTATA EMÄNNÄN TAPAAN

3 annosta

  • 6 Friida -kananmunaa
  • ~30-40 g Manchego -lampaanmaitojuustoa
  • 1 tl Dijon -sinappia
  • luraus kookosmaitoa
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 chorizo -makkaraa (se lisäaineeton suomalainen ;))
  • kourallinen baby -pinaattia
  • 1 iso tomaatti
  • 1 valkosipulinkynsi
  • sopivasti mustia luomuoliiveja
  • mausteeksi suolaa, rouhittua mustapippuria ja kuivattua persiljaa, koska tuoretta ei ollut
  • paistamiseen reilusti CocoVin kookosöljyä
  1. Sekoita munamassa vatkaamalla tasaiseksi munat, sinappi ja kookosmaito suolan sekä mustapippurin kanssa.
  2. Raasta munamassan joukkoon manchego -juusto.
  3. Kuori ja siivuta sipuli sekä valkosipulinkynsi.
  4. Suikaloi paprika.
  5. Viipaloi kuoritut chorizot.
  6. Huuhtele pinaatti valmiiksi.
  7. Paista makkaraa, sipulia, paprikaa ja valkosipulia pannulla kookosöljyssä muutamia minuutteja niin, että kasvikset alkavat pehmenemään.
  8. Lisää joukkoon pinaatti ja jatka paistamista, kunnes pinaatti pehmenee ja muuttuu tummanvihreäksi.
  9. Kaada munamassa pannulle kasvisten joukkoon ja asettele päälle tomaattiviipaleet.
  10. Laita pannu 180 asteiseen uuniin ~25 minuutiksi tai niin kauaksi aikaa, kunnes munamassa on kokonaan hyytynyt.
  11. Poista oliiveistä kivet ja pilko ne pienemmiksi. Ripottele oliivit ja tuore persilja valmiin frittatan päälle.
  12. Syö! Lämpimänä tai kylmänä.

Ja joo, tältä se näytti ammattikokin valmistamana Paleokeittokirjassa (kuva yllä) ja vähän eriltä amatööriemännän pannussa (kuva alla). Mutta ihan varmasti oli yhtä hyvää! ;)

Vatsantäyteisiä frittata -hetkiä, Sinulle!

Toivottavat Paleokeittiön emäntä Johanna sekä huippukokki Thomas Rode Andersen, jonka Paleokeittokirjasta voit lukea lisää täällä =)

Paleokeittokirjan lahjoitti Atena Kustannus ja kookosöljyn tarjosi CocoVi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s