Kevät tulee hurjaa vauhtia! Vaikka pihamaalla ja pientareella voi jo havaita ensimmäisiä kevään merkkejä, niin keväistä vehreyttä saatanee vielä odotella tovi. Ja mikäs tässä on odotellessa, kun tietää, että päivä päivältä aurinko viihtyy taivaalla edellistä pidempään ja kohta on koko kesä edessä! JIIIIHAAA! Ihan mahtavaa!
Kevään kunniaksi lautasella ja lasissa on alkanut näkymään myös entistä enemmän vihreää. Ihan vielä ei ole salaattisesonki iskenyt emäntään, mutta vähitellen keho alkaa kaipaamaan yhä enemmän tuoretta. Uskon vahvasti, että vanhat merkit pitävät paikkansa myös tänä keväänä; lämpimät padat ja keitot vaihtuvat raikkaisiin salaattiannoksiin.
Myös tuorepuristetut mehut ovat vähitellen vaihtaneet värisävyä painottuen lämpimän punaisista ja oransseista sävyistä viileämpiin vihreän ja keltaisen väreihin. Siitä esimerkkinä tämä Pirteän kirpeän vihreän omenan pikkuserkku ja viime viikkojen suosikkimehu, Kevään vihreä kiivi. Jonka voi muuten mehupuristimen puuttuessa taikoa yhtä hyvin pirtelöksi. Hiukan vettä sekaan ja tehosekoittimeen!
TUOREPURISTETTU KIIVI-OMENAMEHU
1 annos ( ~300 ml)
- 2 kypsää kiiviä
- 1 vihreä omena
- viipale sitruunaa tai puolikas lime
- 1/2 rasiaa babypinaattia
- 1/2 kurkku
Kuori kiivit, sitruuna ja omena. Pese babypinaatti ja kurkku. Pilko mehustimeen sopiviksi paloiksi, purista mehuksi ja juo heti. Edelleen mehut ja pirtelöt maistuvat lasipillin kautta paremmilta ;)