Gluteeniton, Makeat herkut, Puurot, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Makea puurokuppi

Erilaiset kuppiruoat (bowls) ovat jo tovin villinneet ihmisiä maailmalla. En tiedä, onko kyseessä vain terveystietoisten keskuudessa levinnyt ilmiö, mutta viherpirtelöiden ja tuorepuristettujen mehujen rinnalle on hiljalleen hiipinyt aamiaiskuppia, salaattikulhoa, nuudelikuppia ja mitä muita näitä nyt onkaan. Päätin kantaa oman korteni kekoon kasaamalla kaurapuuron ympärille herkkukupin!

Makea kaurakuppi | paleokeittio.fi

Elämä ei ole lihaisten pekonipullien ja kermaisen kanakeiton jälkeen pelkkää ”kaalisoppakuuria” vaan detoxkeiton lomaan mahtuu pientä, sievää herkutteluakin. Sievää sinänsä, että kohtuullisen kaidalla, ”hyvien herkkujen” polulla pysytään.

Mitä tarkoittaa herkku? Pyydän usein valmennettavia määrittelemään sanan ”herkku” hieman tarkemmin, joten lienee kohtuullista myös kertoa, kuinka itse sanan määrittelen. Yksinkertaisimmillaan miellän herkun joksikin makeaksi, jota on vain harvoin tarjolla. Toisaalta erotan toisistaan myös arki- ja juhlaherkut. Arkiherkut ovat niitä parempia ja hillitympiä herkkuja, jotka pysyvät paleoystävällisen rajan sisällä, esim. tummasuklaa. Juhlaherkut sen sijaan viskaavat komiasti paleolla vesilintua. Ja sitten on vielä ne suolaiset herkut. Tervetuloa mun monikerroksiseen herkkumaailmaan! =D

Tämä makea puurokuppi onkin hieman vaikeammin luokiteltava. Paleoystävällisten ainesten puolesta kyseessä voisi olla arkiherkku, mutta koska käytän kauraa vain todella harvoin ja vaahterasiirappiakin vain satunnaisesti, niin kyse voisi yhtä hyvin olla juhlaherkusta.

Mikä on arjen ja juhlan risteytys? Viikonloppu?! Voisiko kyse olla siis viikonloppuherkusta? No voisipa hyvinkin, jos keittelisin kaurapuuroa useammin kuin kerran vuodessa, hah hah! Monille paleoystävälliset, gluteenittomat kaura ja riisi ovat ihan fine. Mulle ei. Harmi sinänsä, koska kaurapuuroa, entisen elämäni vakkariaamiaista, on joskus iso ikävä.

Makea kaurakuppi | paleokeittio.fi

Nyt on kuitenkin kaurapuuroa ja muuta makeaa kupissa! Lienee turha todeta, että tämä on Ä-LYT-TÖ-MÄN hyvää. Ja helppoa. Oikein sopivaa herkkua, kun makeahammasta kolottaa vähän kovemmin. Pohjana kookosmaidolla pehmennetty kaurapuuro, ja päällä vähän pähkinää ja hedelmää.

MAKEA PUUROKUPPI

1 annos

Kaurapuuro

  • 2 dl vettä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • reilu 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • hieman himalajansuolaa

Lisää kiehuvaan veteen kookosmaito ja kaurahiutaleet. Kypsennä ohjeen mukaan tai näppituntumalla, ja mausta suolalla. Kaada kuppiin ja lisää päällle…

  • 1 pieni tai 1/2 suurempaa banaania viipaloituna
  • 1-2 pilkottua taatelia
  • hasselpähkinärouhetta
  • viimeistele vaahterasiirapilla

Tuliko vatsa täyteen? No ei tullut! Helposti olisin kumonnut vielä toisenkin kupin =D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.