aasialainen, Keitot, Paleokeittiön Parhaat, Reseptit, SEMIPALEO, Suosituimmat
Comments 22

Aasialainen kookos-kanakeitto

Maaliskuu etenee kuin siivillä! Vaikka ensimmäinen kevätkuukausi tuli avattu blogin puolella aurinkoisen soseen avittamilla pekonipullilla, niin oikeassa elämässä emäntä korkkasi sen vähintäänkin yhtä aurinkoisella kookos-kanakeitolla.

En enää muista mistä ajatus sai alkunsa, mutta kanalaksaa lähdin keittelemään. Taas näitä ensimmäistä kertaa koskaan kokkailuja. Enkä ole aivan varma, voiko lopputulosta ihan virallisesti kanalaksaksi kutsua, joten pelataan varman päälle ja mennään aasialaisella kookos-kanakeitolla. Näin nipot välttyvät ainakin suuremmilta näppylöiltä. Hah hah, olenpas mä ajattelevainen!

Aasialaiset maut ovat mulle itse asiassa aika vieraita. En ole koskaan ollut mikään aasialaisen keittiön varsinainen fanittaja. Kiinalaisessa ravintolassa olen syönyt ehkä kerran elämässäni ja ne muut etniset ovat jääneet sitäkin etäisemmiksi. Koska minä haluan tietää, mitä suuhuni pistän. Eikä kiinalaisista voi koskaan olla aivan varma ;)

Taisi olla vasta viime kesänä kun tutustuin aasialaisen nuudelisalaatin myötä kyseisen maanosan makumaailmaan. Tai ehkä pitäisi vielä tarkentaa aluetta nimenomaan Kaakkois- ja Etelä-Aasiaan.

Venäläiset ruoat ovat ihastuttaneet jo aiemmin. Mutta nyt olen vähitellen rohkaistunut laajentamaan Aasia -skaalaa ja todennut, että aasialainen ruoka sopii mainiosti myös paleoystävällisiin raameihin. Ei pelkkää paistettua broiskua ja höyrytettyä parsakaalia vaan paljon makua monessa eri kerroksessa. Nams! Eikä siinä broisku-parsakaaliyhdistelmässäkään mitään vikaa ole. Olen vaan kasvanut siitä yli. Samoin kuin seiti-riisi- ja rahka-mehukeittovaiheesta aikanaan.

Kookos-kanakeitto on kyllä keittoa parhaimmasta päästä! Jos et ole vielä keitellyt tätä soppaa, niin suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan. Comfort foodia parhaimmillaan! Ei niinkään lohtu- vaan mukavuusruoan merkityksessä. Lempeän mausteista, vienosti lämmittävää kermaista keittoa kera mureiden kanapalojen ja pehmein nuudelein. Voinee tästä keitosta lohtuakin hakea. Mun päässä lohturuokaa syödään silloin kun olo on kurja ja sisältö kallistuu enemmän sinne makeiden ja vähän kiellettyjen herkkujen puoleen =D

Vaikka raaka-ainelista on pitkähkö, niin sitä ei kannata säikähtää. Suurin osa aineksista on erilaisia makua antavia mausteita. Keitto syntyy nopeasti ja melko vaivattomasti yhdessä kattilassa. Ja kaikki ainekset kaffirlimetinlehdistä kalakastikkeeseen löytyvät perusmarketista.

AASIALAINEN KOOKOS-KANAKEITTO

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.


Tämä resepti myös ladattavassa PALEOKEITTIÖN PARHAAT 25 -reseptivihkosessa.

Testaa myös nämä aasialaiset keittoreseptit!

Paleoihmisille sellainen pieni vinkki, että kannattaa valita nuudelit huolella. Jotkut riisinuudelit sisältävät muutakin kuin pelkkää riisijauhoa ja vettä.

Annostelin chiliä hieman varovasti liian tulisen keiton pelossa. Valmiiseen keittoon kaipasin kuitenkin hieman lisää lämpöä, jota oli helppo lisätä hallitusti jauhetun cayennepippurin muodossa. Myös nuudelit imaisivat itseensä sen verran nestettä, että lisäsin lopuksi liemeen muutaman desin vettä. Lisäveden voi hyvin korvata myös kanaliemellä tai kookosmaidolla, jos oikein kermaisesta keitosta pitää.

Mukavia maaliskuun päiviä Sinulle!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Uudet reseptit sähköpostiin?

Prosessoidaan
Onnistui! Saat tiedon seuraavasta reseptistä sähköpostiisi.

22 Comments

 1. TerhiK says

  Mainio keitto!
  Meiltä ei löytynyt limeä, joten korvasin sen sitruunalla. Lisäksi lisäsin (vahingossa) jauhetun korianterin määrää ja (tarkoituksella) kafferilimen määrää. Koko perhe tykkäsi!
  Ensi kerralla saatan lisätä vielä jotain kasviksia…

  • Moikka TerhiK! Kiva, että maistui! Tää onkin hirmu hyvä ja aika helppo soppa. Pitäis varmaan itsekin taas tarttua kanakeiton kauhaan.. tai ehkä säästän vielä syssymmälle ;). Juu, sitruuna korvaa mainiosti limettiä ja tästä on hyvä lähteä kehittämään sitä parasta keittoa omaan makuun :)

 2. Sanna says

  Hyvää keittoa tuli, mutta nuudeleiden määrä on kyllä suhteettoman suuri. 50-75 g varmaan riittäisi.

  • Kiva, että keitto maistui! :) Nuudeleista voi varmaan vähentää oman tarpeen mukaan. Taisin heittää vaan puoli pakettia, kun laskeskelin, ettei 30 g/annos kovin paljoa ole ;). Mutta tosiaan nestettä sain hieman lisäillä loppumetreillä. Mutta kiitos palautteesta, Sanna! Laittelen vaikka huomautusta tonne ohjeeseen :)

 3. Salla says

  Anteeksi tyhmyyteni :D mutta kanaliemi? Kalakastike? Ihan ite tehtyjä vai jotain valmiita? Samoin noi kaffirlimetinlehdet aivan uus tuttavuus, saako ihan perusmarketista?

  • Moikka Salla! Kaikki mainitsemasi ainekset löytyvät ainakin hieman isommista perusmarketeista :)

   Kanaliemi on lihalientä vastaava tuote, mutta valmistettu kanasta. Itse suosin valimista, Puljonki -merkkistä lientä litran tölkissä, mutta tietysti myös erilaisia kuutioita ja jauheita voi käyttää.

   Kalakastike on aasialainen soijakastiketta muistuttava perusmauste, jota löytyy valmiina. En muista, onko sijoitettu mauste- vai näihin eksoottisten ruoka-aineiden hyllyyn. Kysymällä varmasti selviää :)

   Kaffirlimetinlehdet muistuttavat laakerinlehtiä eli ovat kokonaisina kuivattuja lehtiä. Omani ovat lasipurkissa. Ja taaskaan en muista, kummasta em. hyllystä marketissa löytyvät. Näitä tulee hankittua suht harvakseltaan, kun en kauhean useasti aasialaisia makuja kokkaile. Eli kun kerran hankkii niin riittää pidemmäksikin aikaa :)

   Toivottavasti tämä auttoi asiaa. Rohkeasti vaan markettiin myyjän juttusille! :)

 4. Henna says

  Oli ihan mielettömän hyvää! Kiitos, kerrankin minäkin onnistuin ☺ Meitä on 2+3 (pientä) syöjää ja melkein kaikki meni, vaikka laitoin nuudelia ainakin tuon alkuperäisen ohjeen mukaan ja ei ollut yhtään liikaa. Namskis!

 5. Päivitysilmoitus: Kirjastoautojen päivä |

 6. Eerika Väisänen says

  Tosi hyvää on ☺️ Seuraavalla kerralla ajattelin tuupata vihreitä papuja ja/tai porkkanaa sekaan myös.

 7. Päivitysilmoitus: Kirjastoautojen päivä

 8. Seija says

  Todella maukas keitto <3 Pehmeä, kirpsakka ja raikas.

  Vaihdoin nuudelit perunoihin ja porkkanoihin. Muutama pilkottu porkkana alkuvaiheessa keittoon ja muutama lohkottu peruna loppuvaiheessa.

 9. Tuomo says

  Tein ihan ohjeen mukaan, paitsi sitruunaruohon sijaan kuivattua ja kokonaisen limen laitoin. Ihan samanmakuista tuli kuin Thaimaan biicheillä nautitut. Hyvä resepti ja hyvät valmistusohjeet: huippuhyvää tuli laakista, suurkiitokset:-)!

 10. Ismo says

  Hyvä ohje! Kun vielä lisää mausteisiin 1/2 tl juustokuminaa (jeera) niin jo alkaa olemaan intialaisen keiton ainekset kasassa. Halvoista broilerin koivista saa pienellä vaivalla oivan liemi pohjan jos jaksaa keitellä n. 1 h (lihat ja nahat lähtee irti luista,) laakerin lehtiä, suolaa ja maustepippureita keitin liemeen niin siinä on oiva kanaliemi.

 11. Marjaana says

  Meidän perheen ehdoton uusi suosikki. Vähän mietin mitä 3- ja 5-vuotiaat pitävät suht maustetusta ruuasta,mutta lisää pyydettiin. Kiitos reseptistä!

 12. Ulla says

  Olen niin tykästynyt tähän keittoon. Kokeilin raastaa tuoretta kurkumaa,ja ihan hyvin toimi. Tuo kaffir-limettilehti purkki (lasinen) löytyi meidän Prismasta (Kirkkonummi) ainakin maustehyllystä,samoin kalakastike. Tuon nuudelin määrän tosiaan joutuu pienentämään.

 13. Hanna says

  Olen paha kala-allergikko, joten kalakastike on poissuljettu juttu. Mitä ehdottaisitte tilalle?

 14. Minna says

  Lisäsin joukkoon suikaloitua punaista paprikaa, suikaloitua porkkanaa ja puoli pakettia punaisia linssejä. Tuoretta korianteria en laittanut. Inkiväärin ja sitruunaruohon otin jääkaapista, jossa niitä on aina. (Myydään lasipurkissa ja säilyy todella kauan)
  Nestettä tosiaan piti lisätä lopuksi, että lientä olisi niin paljon, että siihen voi dipata lautasella leipääkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.