aasialainen, Arkistojen aarre, Gluteeniton, Kala, Kananmunaton, Keitot, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton

Aasialainen kookos-kalakeitto

Kivaa keväistä tasauspäivää! Ja tietysti myös parhainta palmusunnuntaita.

Vasta eilen iski tajuntaan, että huomenna aloitellaan jo pääsiäisviikkoa. Tässä on nyt ollut sen verran menoa ja meininkiä, ettei pääsiäiselle ole ehtinyt uhrata ajatustakaan. Taidan tyytyä viettämään pääsiäistä tuttuun tapaan vieraissa pöydissä, mutta jos paleoystävälliset pääsiäisherkut kiinnostavat, niin kannattaa akuuteinpaan hätään käydä kurkkimassa aiempien vuosien pääsiäistarjontaa.

Tämän postauksen pääaiheena on kuitenkin ihan kauhean hyvä ja aika kauniskin kalakeitto!

Kuten jo Kevyen kala-kasvispannun yhteydessä tilitin, niin kala tuntuu olevan emännälle yksi suurimmista raaka-ainehaasteista. Kalaviikot antavat vielä odottaa itseään, mutta jos nyt aloittelisi vaikka ”kokataan kalaa kerran kahdessa kuukaudessa” -projektilla.

Tosin tämä aasialainen kalasoppa kyllä kannustaa kummasti kokkaamaan kalaruokia useamminkin. Syntyi sen verran maukas soppa! Ei kai sitä muuta voinut oikein odottaakaan kun keiton inspiroijana ja pohjana toimi Paleokeittiön kaikkien aikojen suosituin suolainen resepti, Aasialainen kookos-kanakeitto.

Samalla, erittäin toimivaksi koetulla sapluunalla keittelin tämän aasialaisen tai tarkemmin kai thaimaalaisen kookos-kalakeiton. Teoriassa melkein sama asia; ännän korvaa vain koo -kirjain. Ja kanan kala, turska tarkemmin. Muutamalla muulla aika pikkiriikkisellä viilauksella. Mukana myös riisinuudelit!

Vaikka aineksia tuntuu taas olevan piiiiiitkä lista, niin yllättävän nopsaan ja helposti syntyy tämä lempeän mausteinen ja maukas soppa. Aika näyttää, nouseeko kalasoppa kärkikarkeloihin kanakeiton kanssa. Toivottavasti, sillä veikkaan, että emännän ohella jokunen muukin kaipaa kannustusta kalan käyttöön ;)

AASIALAINEN KOOKOS-KALAKEITTO

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.


Tämä resepti myös ladattavassa PALEOKEITTIÖN PARHAAT 25 -reseptivihkosessa.

Sitten vaan kaikki kookoksista kalakeittoa keittelemään. On mun mielestä Paleokeittiön paras kalasoppa ikinä!

Jos kookoksinen kalakeitto ei ole sun juttu, niin tsekkaa muut Paleokeittiön helpot kalakeitot!

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Lempeän kalaisia keittopäiviä Sinullekin!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla