aasialainen, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO
Comments 2

Aasialainen nuudelisalaatti

Näistä se syntyi! Aasialainen nuudelisalaatti, johon sain inspiraation viime viikonlopun brunssilta. Näyttääkö tutulta? Kyllä vain! Reseptistä ei ole hajuakaan, mutta koska Min Krogin nuudelisalaatti muistutti mielestäni hätkähdyttävästi avokadopastaa, niin aika pitkälti avokadopastan aineksilla lähdin inspiraatiota pistämään käytäntöön. Tällä on nyt eletty tämä viikko ja hyvältä maistuu!

Kaikki ei aina mene ensiyrittämältä putkeen. Ei myöskään aasialainen nuudelisalaatti. Mutta otetaan opiksi ja petrataan seuraavalla kerralla.

Ensinnäkin paikallisesta marketista ei löytynyt niitä lankamaisia nuudeleita, joita kovasti etsiskelin. Oli tyydyttävä nauhamaiseen malliin, joka ei nyt ihan toiminut salaatin koostumuksessa siten, kuin alunperin ajattelin. Makuunhan tuo ei sinänsä vaikuttanut, mutta mukavaan suutuntumaan sitäkin enemmän. Ja koska en ole valmistanut minkäänmoista nuudelia ehkä 15 vuoteen, niin raaka-aineiden suhteetkin olivat hieman hakusessa. Vähempikin nuudeli olisi riittänyt. Tupla-annos ”avokadotahnaa” olisi ajanut saman asian. Toisinpäin ;)

AASIALAINEN NUUDELISALAATTI (3-4 annosta)

 • 3-4 ”kakkua” riisinuudeleita
 • 2 kypsää avokadoa
 • 1-2 valkosipulinkynttä
 • 1/2-1 chilipaprika
 • 1 limetti (mehu)
 • sopivasti Pecorino romano -juustoa
 • reilu loraus oliiviöljyä
 • reippaasti tuoretta korianteria
 • mausteeksi suolaa ja mustapippurirouhetta

Nuudelit ”keitin” paketin ohjeen mukaan ja huuhtelin lopuksi kylmällä vedellä. Avokadotahnan valmistin vanhaan malliin. Vain basilika tuli korvattua korianterilla. Onneksi ymmärsin etsiä marketista valmiiksi raastettua pecorinoa. Pääsin paitsi vähän vähemmällä vaivalla, niin myös siistimmällä keittiöllä. 50 gramman pikkupussi oli myös kätevä. Ei tarvinnut ostaa kokonaista juustolimppua, joka kuitenkin tulisi tuhottua. Jossain vaiheessa.

Kyytipojaksi paistelin vielä kalkkunan ohutleikkeet ja kananmunat. Neljän päivän pääateria – VALMIS!

2 Comments

 1. Julia says

  Hmmm testattu ja oli oikein herkkua :D Muussasin avocadotahnaa liian innokkaasti ja lopputuloksesta ei tullut esteettisesti niin hienonnäköinen. Paremmalta näyttää kun avocadot on palasina, mutta makua ei haitannut ;) Juustoa laitoin noin 25g, mutta olisin voinnut lisätä ehkä vielä vähän enemmän. Tätä teen uudestaan!

  • Kiva kuulla, että maistui, Julia! =)

   Joo, noi avokadot menevät kyllä helposti muussiksi, vaikka ei niin hirveästi muussaisikaan. Etenkin, jos ovat hyvin kypsyneitä. Hieman kiinteämmät toimivat paremmin, mutta tietysti kypsissä on kivempi maku =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.