Keitot, Parsakausi, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Keväinen parsa-fenkolisosekeitto

Parsa, my friend! Kevään kunniaksi jumituin taivaalliseen tankoparsaan. Kuten tapanani on. Jumittua ja syödä sitä yhtä ja samaa kyllästykseen saakka. Mutta sitä kai se on, kovasti trendikäs sesonkisyöminen – yhtä ja samaa niin kauan kun satoa riittää! En lupaa, että tämä on kevään viimeinen parsaohje. Mutta lupaan, että tämä on kevään viimeinen parsakeitto-ohje! Vapun munkki- ja simakarkeloiden jälkeen onkin ihan hyvä vähän keventää, palata paleolle ja pistää vihreää tankkiin ;)

Fenkolia, ruohosipulia, pinaattia ja parsaa – näistä on tämä helppo keitto kasaan keitelty! Lisukkeena tällä kertaa pannulla paahdettua siemensekoitusta sekä kevyesti freesattuja parsanuppuja. Viimeistelyyn vielä vähän laadukasta oliiviöljyä ja mustapippurirouhetta. Näyttää melkein ravintola-annokselta, mutta on ihan tavallista, nopeaa ja helppoa arkiruokaa, jota kelpaa lämmitellä lounaaksi pitkin viikkoa.

SOSEUTETTU PARSA-FENKOLIKEITTO

  • puntti tankoparsaa
  • pienehkö fenkoli
  • pari kourallista babypinaattia
  • puolikas ruukku ruohosipulia
  • 1/2 l kana- tai kasvislientä (Puljonki)
  • kuullottamiseen kookosöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ~2 rkl sitruunamehua
  • (1/2 – 1 dl kookosmaitoa tai -kermaa, jos haluat kermaisempaa keittoa)
  • mausteeksi suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • päälle paahdettua ja kevyesti suolattua siemensekoitusta, freetattuja parsanuppuja, oliiviöljyä ja mustapippurirouhetta
  1. Pese parsa ja muut kasvikset. Leikkaa parsa paloiksi ja siivuta fenkoli (poista molemmista ensin kova tyviosa). Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Valitse parhaat parsanuput päällisiksi.
  2. Kuullota ensin valikoidut parsanuput pikaisesti kookosöljyssä isohkossa kattilassa. Poista nuput, lisää kookosöljyä, siivutettu fenkoli sekä valkosipuli. Kuullota, kunnes fenkoli alkaa pehmenemään ja muuttuu läpikuultavaksi.
  3. Lisää joukkoon parsapalat. Kuullota muutamia minuutteja.
  4. Lisää liemi, pinaatti ja karkeasti pilkottu ruohosipuli. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes parsa tuntuu pehmeältä.
  5. Paahda sillä välin siemensekoitusta kuivalla pannulla, kunnes siementen väri syvenee ja niistä alkaa irtoamaan öljyä. Anna jäähtyä hieman, lisää hippunen suolaa ja sekoita joukkoon aiemmin freesatut parsanuput.
  6. Kaada valmiiksi kiehunut keitto tehosekoittimeen ja surauta soseksi.
  7. Lisää sitruunamehua sekä suolaa ja kookosmaitoa tai lientä tarvittaessa. Surauta sekaisin ja kaada takaisin kattilaan. Mausta mustapippurirouheella ja kiehauta.
  8. Tarjoa keitto parsanuppu-siemensekoituksen kera. Koristele oliiviöljyllä ja ripauksella mustapippurirouhetta.

Parhaita parsaviikkoja Sinullekin!

 

Seuraa facebookissa!   Seuraa Twitterissä!   Seuraa Instagramissa!   Seuraa Pinterestissä!   Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s