Ravintolat, Tuotekatsaukset, wine & dine
Comments 7

Tötteröä Food Labissa

Paleokeittiössä piti tänään tarjoilla porkkanakeittoa, mutta porkkanakeiton sijaan tarjolla onkin Tötteröä! Ihan vaan syystä, että sain eilen kunnian olla ensimmäisten joukossa maistelemassa Food Labin ”testiravintolan” viidennen konseptin tuotoksia. Nimensä mukaan tällä kertaa pääosassa ovat tötteröt eli aika hauskat ja erikoisetkin jäätelöt.

Jäätelöbaari Tötterö on avannut tänään ovensa suurelle yleisölle, joten tervemenoa vaan Helsingin Citykäytävään Tötterölle maistamaan Caminiton artesaanijäätelöitä! Mukana myös muutamat luomuvaihtoehdot! Pienempiä Tötteröbaareja avataan toukokuun lopussa muutamissa kauppakeskuksissa Coffee House -kahviloiden yhteyteen, joten jos hiukan oottelee, niin ei tarvitse ihan Ytimeen saakka vaivautua.

 

Makuja tosiaan oli tarjolla jos jonkinlaisia ja niihin vielä tuhat toppinkia, kastiketta ja vaahtoa päälle. Ja jos jotain ei löytynyt, niin sitä taiottiin muutamassa minuutissa nestemäisen typen avulla. Tötterö toimii myös jäätelömakujen testilaboratoriona, joten jos mielessäsi on jokin jäätelö, jota olet aina halunnut maistaa, niin pistäpä viestiä vaikka Food Labin facebook -sivulle.

Jos nyt jotain maullisesti paleoon viittaavia vaihtoehtoja eilen tarjolla olleesta valikoimasta pitäisi nostaa, niin sellaisia ovat varmaankin pekoni- ja parsajäätelöt. Parsajäätelö tosiaankin maistui aivan parsalle! Pekonijäätelöstä en päässyt yhtä hyvin kärryille, koska kun ehdin siihen saakka, niin olivat makunystyrät jo aivan… tötteröllä, hah hah! Tarjolla oli myöskin luomumansikkaa ja -suklaata, jotka luonnollisuutta arvostaville ovat aina niitä parempia vaihtoehtoja. Varsinaista paleojätskiä ei ollut tarjolla. Vielä! Mut jos olemme aktiivisia ehdotusten kanssa, niin ehkäpä sellainenkin vaihtoehto vielä saadaan testiin. Minä ainakin aion yrittää!

Tarjolla on paitsi paljon eri makuja, niin myös vaihtoehtoja nauttia jäätelöä. Jätskiä voi syödä tötteröstä tai tarjottimelta. Tai vaikkapa keksiburgerin tai hodarin muodossa.

Yllä emännän ensimmäinen maistelutarjotin, jota vähän tuunattiin pikkutötteröllä kuvausta varten ;). Tarjottimella oli ainakin parsa-, terva-, pekoni-, chili-suklaa- ja luomusuklaajääteöä sekä tyrni-ananassorbettia ja mangovaahtoa. Toppinkina salmiakkirakeita. Toisen annoksen koostin perinteisemmistä jätskimauista, luomuvaniljasta, toffee- sekä valkosuklaajäätelöistä. Lisäksi maistoin testieristä ainakin lusikallisen matcha-inkivääri- sekä savuvaniljajäätelöitä. Matcha-inkivääri ei oikein napannut, vaikka molempia käytän lähes viikoittain. Mutta savuvanilja, ooooooh! Se oli mielestäni koko kattauksen ehdoton tähti! Suosittelen maistamaan, jos sitä tarjolla on. Ja paleopää kermajäätelöä kestää ;)

Yllä Beach house kitchenin näkemys kesän 2015 hittitötteröstä! Mukana savuvaniljaa, matcha-inkivääriä, chili-suklaata, luomumansikkaa ja tyrni-ananassorbettia asiaan kuuluvin lisukkein.

This is where the magic happens! Eli nestetypen avulla jäätelömestarimme Anne-Maria loihti toivomusten mukaan uusia makuyhdistelmiä. Onhan se aina jännää kun ruoasta nousee ”savua”, joten siellä olimme kamerat ojossa tallentamassa taikaa. Ois varmaan kätevä kotonakin ;)

Maistelun lomassa käytiin vilkasta ajatustenvaihtoa ja heitettiin kilpaa ilmoille uusia ideoita, joita emäntämme ja jätskimestarimme Anne-Maria kirjasi ylös tulevia testejä varten. Beach house kitchenin Heli taitaa kuvassa nauttia juurikin tuota luomaansa, kesän 2015 hittitötteröä ;)

Jätskibaarista saa kyytipojaksi myös pienpaahtimoiden kahvia. Kuvassa Kaffecentralenin Piriste- ja Kenya -kahvit, joita myöskin tuli maisteltua molempia. Kahveeta ei eilen keiteltykään ihan perinteisellä MoccaMasterilla vaan tällaisella hieman hitaammalla systeemillä, joka säilyttää kahvin aromit.

Sellainen, vähän erikoisempi ilta oli eilen. Tänään palataan taas takaisin porkkanakeiton pariin ja koitetaan saada reseptiä loppuviikosta vielä blogiinkin. Kaikki varmasti odottavat sitä innoissaan, hah hah!

Aurinkoisia aikoja, kesän odotusta ja yllätyksellisiä jätskihetkiä Sinullekin!

 

Seuraa facebookissa!   Seuraa Twitterissä!   Seuraa Instagramissa!   Seuraa Pinterestissä!   Tilaa uutiskirje!

7 Comments

  1. Vaikuttaa kivalta,pitää mennä tuonne kun olen taas Helsingissä jos se vielä on kesäkuun lopussa pystyssä.
    Venezuelassa asuessa kävimme jäätelöpaikassa,jossa on enemmän makuja kuin missään muussa jäätelöpaikassa,koko maailmassa.Siellä oli myös aika kummallisia makuja….
    http://en.wikipedia.org/wiki/Helader%C3%ADa_Coromoto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.