Keitot, Reseptit, SEMIPALEO, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Porkkanakeittoa korianterilla

Mitä sitä tekisi kun nälkä kutittelee vatsanpohjaa ja kaapista löytyy lähinnä pussi porkkanoita, pari sipulia ja puoli ruukkua korianteria? Markettiin ehdi, jaksa eikä viitsi matkata. Noh, sitä avaa tietysti googlen selaimeen ja kirjoittaa hakusanoiksi porkkana, korianteri ja resepti. Ja sieltähän se Hesarin sivuilta löytyi, helppo porkkana-korianterikeitto! Pakastimesta vielä kanalientä, lähikaupasta purkki smetanaa ja porkkanakeiton keittoon.

Paleokeittiöstä löytyy jo ehkä miljoona erilaista sosekeittoa. Nyt niitä on yksi hyvä vaihtoehto enemmän. Koska sosekeitot vaan ovat, paitsi äärettömän nopeita ja helppoja valmistaa, niin myös maukkaita ja täynnä kasviksia. Lisäksi kerralla keittelee kivasti useamman päivän pöperöt. Sosekeitto on… tehokas!

Tuolta Hesarin sivuilta tosiaan nappasin ohjeen ja ihan vähän vaan tuunasin. Lopputulemana oli oikein maistuva, supersamettinen ja korianterin ansioista hieman erilainen sosesoppa.

KORIANTERILLA MAUSTETTU PORKKANASOSEKEITTO

  • 1/2 kiloa porkkanoita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl CocoVin kookosöljyä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 l kana- tai kasvislientä (Puljonki)
  • 2-3 rkl smetanaa
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • laakerinlehti
  • mausteeksi hieman valkopippuria, suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • koristeluun ja kyytipojaksi notkistettua smetanaa ja tuoretta korianteria
  1. Kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Mitä pienemmät porkkanat, sitä nopeammin keitto valmistuu.
  2. Kuullota porkkanoita ja sipuleita kookosöljyssä isohkossa kattilassa noin viitisen minuuttia. Lisää heti alkuvaiheessa mukaan myös jauhettu korianteri.
  3. Lisää kattilaan liemi sekä laakerinlehti. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Poista laakerinlehti.
  4. Kaada keitto tehosekoittimeen ja surauta sileäksi. Lisää smetana, ripaus valkopippuria sekä tarpeen mukaan suolaa. Surauta sekaisin.
  5. Pilko joukkoon tuore korianteri ja sekoita tehosekoittimella pikaisesti. Tarkista myös suola ja lisää tarvittaessa nestettä.
  6. Kaada valmis sosekeitto takaisin kattilaan ja mausta vielä rouhitulla mustapippurilla.
  7. Tarjoile sellaisenaan tai smetanasilmän ja korianterilehtien kera.

Jos haluat täyspaleoversion keitosta, niin vaihda smetana kookosmaitoon tai -kermaan. Tai jätä ”kermat” kokonaan pois. Toimii vallan mainiosti myös sellaisenaan.

Ripeitä arkiruokailuja Sinullekin!

 

Seuraa facebookissa!   Seuraa Twitterissä!   Seuraa Instagramissa!   Seuraa Pinterestissä!   Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s