aasialainen, Gluteeniton, Kananmunaton, Keitot, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Thaimaalainen porkkanasosekeitto (HOT!)

Nyt on herkuteltu hampurilaisella ja nautittu laskiaispullista perinteiseen malliin, joten eiköhän palata taas kiltisti maukkaan paleoruoan pariin! Tämä aasialaisvivahteinen porkkanasosekeitto ilahdutti emännän lautasella tosin jo muutama viikko sitten, mutta oli sen verran helppoa ja hyvää, että saattaapa löytyä nenän edestä taas ensi viikolla =)

En nyt ole ihan varma, onko kyseessä juurikin thaimaalainen sosesoppa, mutta mun mielestä maku ja punainen currytahna viittaavat vahvasti Thaimaahan. Saattaapi olla, että sillä suunnalla ei ole kukaan kuullutkaan thaimaalaisesta porkkanasosekeitosta, mutta ei kai se niin nokonuukaa ole. Jos pitää pikkasen tulisemmasta sopasta, niin ei muuta kuin porkkanoita kattilaan ja sopivasti mausteita perään! Ja kookosmaitoa! Antamaan kivaa kermaisuutta ja taittamaan keiton tulisinta kärkeä.

THAIMAALAINEN PORKKANASOSEKEITTO

3-4 annosta

  • ~800 g luomuporkkanoita
  • 1 isohko sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • ~1 tl raastettua inkivääriä (tai vähän enemmän, jos tykkää tulisemmasta ;))
  • 1-2 rkl punaista currytahnaa
  • 5 dl liha-, kana- tai kasvislientä
  • 2-3 dl kookosmaitoa
  • 1 limen mehu
  • kourallinen tuoretta korianteria (tai persiljaa)
  • maustamiseen suolaa ja mustapippurirouhetta
  • kuullottamiseen 2-3 rkl kookosöljyä
  1. Esivalmistele; kuori ja pilko porkkanat, siivuta sipuli ja valkosipulinkynnet, raasta tuore inkivääri, purista limetin mehu sekä suikaloi paprika.
  2. Kuullota sipuli ja paprika isohkossa kattilassa kookosöljyssä. Lisää joukkoon valkosipulinkynnet sekä raastettu inkivääri kun sipulit ja paprikat ovat pehmenneet. Jatka kuullottamista muutamia minuutteja. Lisää lopuksi punainen currytahna. Sekoita hyvin.
  3. Lisää kattilaan pikotut porkkanat. Sekoita hyvin ja jatka kuullottamista hetken aikaa niin, että kaikki porkkanat ovat saaneet osansa mausteisesta öljystä.
  4. Lisää liemi ja jätä kannen alle kiehumaan miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat keittyneet pehmeiksi.
  5. Kaada keitto tehosekoittimeen ja surauta sileäksi. Lisää joukkoon kookosmaito, limen mehu sekä korianteri (tai persilja). Tehosekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Kaada mausteinen keitto takaisin kattilaan. Lisää mustapippurirouhe ja kiehauta.
  7. Lisää tarjoiluvaiheessa lautaselle hieman kookosmaitoa tai -kermaa sekä tuoretta korianteria tai persiljaa.

Täytyy myöntää, että punaista currytahnaa ja inkivääriä tuli annosteltua ehkä hippasen liian isolla lusikalla, joten keitto oli todella kuumaa kamaa! Seuraavina päivinä lämmitettäessä soppa sen kun tulistui, hah hah! Mutta kookosmaito auttoi. Joten jos mausteita sujahtaa epähuomiossa hieman enemmän, niin kookos korjaa asiaa aika kivasti.

Korianteria ei marketin hyllyltä tällä kertaa löytynyt, mutta persiljakin toimi aika hyvin.

Jos thaimaalainen porkkanasosekeitto tuntuu turhan eksoottiselta, niin testaa makumaailmaltaan hippasen iisimpää Porkkanakeittoa korianterilla tai appelsiinilla maustettua Pakkaspäivän sosekeittoa. Porkkana ja appelsiini sopivat niin kivasti yhteen! Eikä ripaus superterveellistä inkivääriäkään koskaan huonoa tee ;)

Tulisia lämpöisiä ja silkinsileitä porkkanapäiviä Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s