Gluteeniton, Kananmunaton, Liha, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Helppo paleoarki – Pekoninen jauheliha-bataattisose (+ Ystistarjous!)

Torstai on päivistä tavallisin. Vai onko se tiistai? Niin tai näin, tavallisiin päiviin sopii helppo arkiruoka. Tällä kertaa Paleokeittiön helppo arkiruoka on jauheliha-bataattisosetta. Pienellä twistillä ja kicksillä, nimittäin paistetulla pekonilla ja jalopenolla maustettuna.

Kukkasetkin voi hyvin jättää lautaselta pois ;). Mulla vaan sattui olemaan maljakossa pikkuhiljaa parhaat päivänsä nähneitä tulppaaneita, jotka oli kiva ikuistaa jotenkin. Joten miksipä ei lautasella!

Ja arvatkaapas mitä?! Tänä viikonloppuna muistetaan ystäviä! Myös minä haluan muistaa kaikkia Paleokeittiön ystäviä. Vieläpä näin jo vähän ennakkoon ja pidemmän kaavan kautta. Koska olette sen arvoisia! <3

Ystävänpäivätarjous - TehoPaleo -reseptit -25%

Ystävänpäiväviikonlopun kunniaksi tarjoan molemmat TehoPaleo -reseptivihkoset 25%:n alennuksella alkaen nyt heti ja jatkuen kokonaiset viisi päivää eli tarjous on voimassa vielä maanantainakin. Jos ei vaikka ystävien kestitsemiseltä kerkiä Paleokauppaan ennen sitä. Käy tutustumassa reseptivihkosiin, valitse mieluisempi tai poimi samantien pois vaikka molemmat! Siellä monta maukasta paleoreseptiä odottelevat kokkausta =)

Jooh, se jauhelihasoselaatikko! Se lienee sellainen arkiruoka, jonka kuvittelisin maistuvan myös muksuille ja miehillekin. Sen voisi jopa tuupata kategoriaan ”äijäruoka”. Koska liha. Ja koska PEKONI!

Bataattia on nyt taas näkynyt yllättävän paljon emännän lautasella. Välillä sitä ei vaan voi sietää, koska se maistuu toisinaan aivan tolkuttoman makealle. Mutta nyt näköjään maistuu makeampikin ruoka. Näin keskellä helmikuun synkkää vesisadetta. Ei voi kuin ihmetellä, että mihin ovat kadonneet takavuosien aurinkoiset hanget! Hangista en niin välitä, mutta aurinko alkaisi jo olla tervetullut paljastamaan talven pölyt nurkissa. Ja likaiset ikkunat.

LIHA-BATAATTISOSE PEKONILLA

4 annosta

 • ~800 g bataattia kuorittuna
 • ~400 g jauhelihaa
 • 1 sipuli
 • ~75 g luomupekonia
 • 2 jalopenoa
 • ~2 dl kookosmaitoa tai -kermaa
 • kourallinen tuoretta persiljaa
 • maustamiseen savustettua paprikaa, suolaa ja mustapippurirouhetta
 1. Kuori ja pilko bataatit. Keitä pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.
 2. Kypsennä pekoni rapaeksi pannulla. Nosta jäähtymään.
 3. Kuullota silputtu sipuli pekoninrasvassa. Lisää joukkoon pilkottu jalopeno sekä jauheliha. Ruskista jauheliha. Murenna jäähtynyt pekoni sormin valmiin jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla, savupaprikalla sekä rouhitulla mustapippurilla. Sekoita.
 4. Valuta bataateista vesi ja soseuta kookosmaidon tai -kerman kera tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
 5. Kaada bataattisose kattilaan tai muuhun sopivaan astiaan. Sekoita jauheliha-pekoniseos soseen joukkoon kauhalla. Lisää lopuksi vielä kourallinen silputtua persiljaa ja tarkista maku.
 6. Syö sellaisenaan tai tarjoile vaikka paistetun kananmuna kanssa.

Jalopenon voi hyvin jättää poiskin. Jos eivät muksut tykkää. Musta se piristää aika kivasti tätä melko raskasta ja lihaisaa annosta. Ehkä olisi voinut laittaa vähän enemmänkin ;)

Jos jauhelihalla täydennetty makea pottusose ei sellaisenaan maistu, niin tsekkaa vaihtoehtoisesti Paleokeittiön varhaisemmasta tuotannosta vaikka kukkakaalilla kevennetty jauheliha-bataattisose tai yksinkertaisempi palsternakasta väännetty versio =)

Makeita arkilautasia ja mukavaa Ystävänpäivän odottelua Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.