Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton, Ystävänpäivä
Comments 4

Ystävänpäivän pehmyttoffeet vadelmasydämellä

Ystävänpäivä on täällä tänä viikonloppuna! Jälleen yksi hyvä syy pistää suu makeaksi. Mutta tehdäänpä se tällä kertaa hieman terveemmin. Ja kyllä, viittaan edelleen viime viikonlopun äipän leipomiin, perinteisesti kermalla ja hillolla täytettyihin laskiaispulliin ;)

Hetkeen ei olekaan Paleokeittiössä väännetty makeita herkkuja. Jotenkin tässä on ollut ihan riittämiin tätä muuta herkuttelua, että ei ole ollut oikein tarvetta eikä innostustakaan tarttua herkkukauhaan. Mutta hei, mitä olisi Ystävänpäivä ilman homemade herkkua?! Se olisi vajaa. Joten nyt vaan kaikki käärimään hihat ylös ja tämän todella hyvän, helpon ja nopean herkun kimppuun! Ei oo vaikeeta, ei.

Paleokeittiössä tarjoillaan siis Ystävänpäivän kunniaksi aivan mahtavia kinuskille ja lakritsille maistuvia fudgekonvehteja, joissa on tuore vadelmasydän. Tätä herkkua on pitänyt taikoa jo tovin sen jälkeen kun jossain joulukuun riennoissa pääsin alkuperäistä versiota maistamaan. Ja voin kertoa, että kyseessä todellakin on ihan järjettömän hyvä nami! Wellberriesin Tuulia ei liioitellut yhtään nimetessään reseptin Järjettömän hyväksi lucumafudgeksi.

Jees, eli reseptipohjan olen lainannut tosiaan Tuulialta ja maustanut sitä tilanteeseen sopivaksi. Korvasin siis mustikat pakastevadelmilla ja maustoin puolet fudgemassasta vanilja- ja puolet lakritsijuurijauheella.

Kumpi parempi? En osaa sanoa, molemmat yhtä hyviä. Vain vadelmasydämen kanssa olisin voinut olla vähän anteliaampi ja tuupata yhden vadelman sijaan sydämeen vähän useammankin. Vaikka miehen sydämeen mahtuu vain yksi ämmä, niin lucumafudgen sydämeen mahtuu mainiosti enemmänkin. Lucumatoffee on nimittäin melkoisen makeaa, joten tuore vadelma raikastaa makua kivasti. Ja kuten kaikki tiedämme, niin lakun ja vatun liitossa on jotain maagista. Niin tälläkin kertaa, vaikka makujen balanssi olikin hieman keturallaan. Noh, ensi kerralla enemmän! Vattua.

KINUSKIN JA LAKRITSIN MAKUISET PEHMYTTOFFEET VADELMASYDÄMELLÄ

14 sydänkonvehtia

 • ~ 1,5 dl (100 g) kaakaovoita
 • 3 rkl (50-60 g) sokeritonta manteli- tai pähkinävoita
 • ~1,2 dl (70 g) CocoVin lucumajauhetta
 • 1 rkl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
 • pari hyppysellistä suolaa
 • maun mukaan vanilja- ja/tai lakritsijuurijauhetta
 • tuoreita tai pakastevadelmia
 1. Sulata kaakaovoi vesihauteessa.
 2. Lisää sulan kaakaovoin joukkoon pähkinävoi ja hunaja. Sekoita tasaiseksi massaksi.
 3. Lisää massan joukkoon suola sekä lucuma 2-3 erässä. Mausta halutessasi vanilja- ja/tai lakritsijuurijauheella. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
 4. Täytä muotit noin puoliväliin toffeemassalla. Laita keskelle vadelma/vadelmia. Täytä muotit fudgemassalla täyteen.
 5. Laita jääkaappiin jähmettymään. Poista valmiit toffeepalat muoteista ja tarjoile. Parhaita hieman lämmenneinä. Säilytä suljetussa astiassa jääkaapissa.

Ysätävänpäivän kunniaksi valoin pehmyttoffeet tietysti sydämenmuotoisiin muotteihin, mutta lupaan, että on ihan yhtä hyvää Tuulian tavoin levyksi valettuna ja siitä sopiviksi suupaloiksi leikattuna. Ei siis paniikkia, jos ei kotoa sydän- tai muita muotteja löydy. Fudgemassa vaan sopivaan astiaan ja reippaasti vadelmia päälle.

Ystävänpäivätarjous - TehoPaleo -reseptit -25%

Ja hei, jo eilen tästä yllä olevasta ystävänpäivätarjouksesta enemmän huutelin, mutta vielä muistuttelen, jos vaikka eilinen jauheliha-bataattisose meni ohi silmien. Käypä siis pikapikaa Paleokaupassa poimimassa pois monta hyvää paleoreseptiä edulliseen ystävähintaan =)

Lucumajauhe saatu CocoVilta.

Toffeenmakeaa Ystävänpäivää Sinulle ja ystävillesi!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

4 Comments

 1. katariina says

  Hei! Voinko korvata kaakaovoin jollakin. Olin ostamassa voita, mutta sitä ei jostain syystä löytynyt…

  • Hei Katariina!

   Kookosöljy tuli ensimmäisenä mieleeni. Saattaa tosin olla, että sitä tarvitaan kaakaovoita vähemmän. Kannattanee lisätä alkuun vähemmän (0,5 dl voipi jo riittää) ja täydentää vähitellen massan koostumusta seuraten. Suurin ero kaakaovoihin verrattuna on kookosöljyn ”sulavuus” huoneenlämmössä. Eli ei kestä lämpöä ihan yhtä hyvin kuin kaakaovoi. Mutta toiminee, jos ei pitkäksi aikaa jätä pöydälle odottelemaan ;)

 2. fudgea_ihmettelen says

  Heippa, ihanan oloinen resepti! Mitä tuo fudgemassa on? Pitääkö se tehdä erikseen toffeemassan lisäksi? Siis tuo massa, jota kerrot ohjeessa laitettavan viimeiseksi muotteihin, jolla siis ilmeisesti muotti täytetään lopuksi kokonaan? Vai tarkoitatko tällä fudgemassalla tuota samaa toffeemassaa, jonka ohjeen tässä reseptissä jaoit? Jos et tarkoittanut, vaan fudgemassa pitää tehdä erikseen, niin onko sinulla tähän fudgemassaan ohjetta? :)

  • Heh, pyydän anteeksi huonoa ilmaisua. Eli fudgemassa on ihan sitä samaa kamaa kuin toffeemassakin. En tiedä, miksi olen aikanaan käyttänyt samasta asiasta kahta eri nimikkettä :D Eli joo, alle ja päälle tuota samaa ”toffeemassaa”, johon ohje on. Auttoiko? ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.