Gluteeniton, Kananmunaton, Keitot, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Aurinkoinen kukkakaalisosekeitto

Tätä päivää on odotettu kuin aurinkoa nousevaa! Ja nyt se on vihdoin täällä! Arvaatko mikä?

Ei, se ei ole karkauspäivä. Tai on tänään sekin kerran neljässä vuodessa esiintyvä poikkeama kalenterissa, mutta sitäkin enemmän olen odottanut talven päättymistä ja SE päivä on tänään! Helmikuun vika eli samalla viimeinen virallinen talvikuukausien päivä. Huomenna alkaa kevät!

Aurinko onkin, ainakin täällä etelärannikolla, ollut kivasti taivaalla piristämässä viime päiviä. Ihana valo!

Mollukka inspiroi laittamaan myös lautaselle jotain aurinkoista. Olisikohan tämä nyt tämän talven viimeinen mausteinen keitto? Näitähän kuumia keittojahan on viljelty Paleokeittiössä tänä talvena oikein mukavasti, joten lienee jo aikakin siirtyä kevyempien keittojen pariin. Mutta kun nää vaan on niin hyviä!

Viime viikolla emäntää ilahdutti kovasti mausteinen parsakaalikeitto. Vähän samoilla linjoilla pysytään tälläkin viikolla. Vaihdoin vain parsakaalin kukkakaaliin. Ja porkkanaan.

Aika maistuva soppa! Joka on itse asiassa hyvinkin läheistä sukua viimeisimmässä TehoPaleo -reseptivihkosessa nähdylle Mausteiselle kukkakaalisosekeitolle. Tämä versio syntyy vaan pikkasen pikaisemmin kuin esikuvansa. Eikä makunsa puolesta alkuperäiselle ihan hirvittävästi häviä. Jos aikaa on kokkaamiseen kokonainen tunti, niin mausteisella kannattaa mennä. Arkihässäkässä aurinkoinen kelpaa oikein hyvin sekin.

Jos sulla on muuten vielä jompikumpi tai molemmat TehoPaleo -reseptivihkosista toiveissa, niin nyt alkaa olla viimeiset viikot toimia. Sillä vihkoset poistuvat myynnistä 15.3.16 jälkeen. Hopihopi Paleokauppaan!

MAUSTEINEN KUKKAKAALI-PORKKANASOSEKEITTO

4 isoa annosta

  • 1 isohko kukkakaali perattuna (~750 g, myös varsiosat mukaan)
  • 4-5 porkkanaa (~500 g)
  • 1 sipuli
  • ~2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • reilu 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 2-3 rkl kookosöljyä kuullottamiseen
  • 1 litra kana- tai kasvislientä (Puljonki)
  • 2 dl kookoskermaa tai 4 dl kookosmaitoa
  • maustamiseen suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • päälle reilusti tuoretta korianteria sekä tuoretta porkkanaa suikaloituna
  1. Esivalmistele; perkaa ja pilko kukkakaali, kuori ja siivuta sipuli sekä valkosipulinkynnet, raasta inkivääri.
  2. Aloita kuullottamalla sipulia isossa kattilassa, kookosöljyssä. Lisää raastettu inkivääri sekä pilkotut valkosipulinkynnet. Jatka kuullottamista hetki, ja lisää sen jälkeen mukaan kurkuma sekä punainen currytahna. Sekoittele.
  3. Lisää kattilaan viipaloidut porkkana. Jatka kuullottamista joitakin minuutteja.
  4. Lisää noin puolet liemestä parissa erässä. Sekoita niin, että myös kattilan pohjaan juuttuneet mausteet liukenevat liemeen.
  5. Kaada kattilaan kukkakaali sekä loput liemestä. Kiehauta ja jätä kannen alle hiljalleen kiehumaan, kunnes myös kukkakaalin varsiosat ovat pehmenneet (~20 min).
  6. Kaada valmis keitto tehosekoittimeen parissa erässä ja lisää kookoskerma/-maito. Surauta sileäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  7. Kaada soseutettu keitto takaisin kattilaan. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Kiehauta ja tarjoile tuoreen korianterin sekä porkkanasuikaleiden kera.

Jos keiton kaveriksi kaipaa jotain proteiinista, niin paistettu jauheliha toimii aina. Eikä rapea pekoni, prosciutto tai pancettakaan huono vaihtoehto ole ;)

Aurinkoisia kevätpäiviä Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s