Eiköhän korkata lauantai-illan kunniaksi Paleokeittiön pääsiäismenu! Paljastan koko menun vähän myöhemmin, mutta tästä pirteästä vihreäomena spritzeristä on hyvä ja helppo aloittaa pääsiäisen ruokajuhla. Tai sen suunnittelu =)
Kyseessä on alkoholiton versio spritzeristä, mutta mikäänhän ei estä kuplaveden korvaamista kuohujuomalla. Ja jos haluaa valmistella pääsiäispöytää jo hyvissä ajoin ennen h-hetkeä, niin mehun voi puristaa valmiiksi jo edellisenä päivänä, kunhan siihen lyö limen mukaan edistämään säilyvyyttä ja estämään tummumista.
PÄÄSIÄISEN PIRTEÄ VIHREÄOMENA SPRITZER
- 2/3 osaa tuorepuristettua omenamehua (Granny Smith)
- 1/3 osa Vichyä
- rutistus limetin mehua
- lisäksi jääpaloja, omenankuorta sekä viipale limeä
- Purista vihreäomena mehuksi. Jos käytät mehupuristinta, niin pane puristimeen myös kuorittu lime. 1/2 lime yhtä omenaa kohden on aika passeli suhde.
- Laita lasiin jäitä sekä kuorimaveitsellä taiteiltu omenankuori. Lasin reunalle lisäksi viipale limeä. Täytä tämän jälkeen noin 2/3 lasista omenamehulla ja täydennä loput kuplavedellä.
- Tarjoile välittömästi!
Aperitiivin jälkeen siirrytään alkuruokaan heti huomenna! Pääsiäismenun alkuruoka on samalla Paleokeittiön vastaus järjestyksessään toiseen paikallisten ruokabloggaajien virittämään haasteeseen. Kolme vaihtoehtoa yhdellä iskulla, joten kannattaa pistäytyä Paleokeittiössä huomennakin! =)