Juomat, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Talvenraikas spritzer

Joskus on näitä päiviä, jolloin ei oikein mitään ota sujuakseen. Silloin sitä haluaa vain painaa hetkeksi pause -nappulaa ja tarjota hyvitykseksi itselleen jotain pientä extraa.

Mulla oli tällainen päivä keskiviikkona. Ensimmäinen loman jälkeinen virallinen työpäivä, tukku asioita hoidettavana, vähän kiirekin eikä mikään mennyt putkeen. Minä sössin ja koneet sössivät. Paleokauppa tuotti ylimääräistä päänvaivaa, tietsikka tilttasi useampaan otteeseen ja jo viikon päästä starttaavalle TehoPaleolle kokkaamani resepti ja siinä samassa itselleni tarkoitettu päivän pääateria epäonnistui. Puuuuuuh… koko päivä höheltämistä, enkä saanut juuri mitään aikaiseksi.

Ei kai mikään ihme, että siinä alkoi tehdä mieli kupillista kuplivaa. Ei kuitenkaan niin paljoa, että olisin korkannut kaapissa seisovan pullon pinkkiä vintage Möetia, hah hah! Piti keksiä jotain muuta, joka veisi hetkeksi ajatukset pois ei-niin-loistokkaasti alkaneesta arjesta.

Vilkaisu jääkaappiin ja se oli siinä! Sieltä löytyi nimittäin 3/4 granaattiomenaa, jolle täytyisi tehdä jotain. Pian. Tarvitsin ehdottomasti kuplia, mutta vaikka idea oli valmis, niin tekeminen siirtyi seuraavaan päivää. Koska mulla oli kyllä granaattiomenaa, mutta mulla ei ollut kuplia! Kuplia saa kaupasta. Eilen kävin niitä noutamassa ja pistin spritzerin jäihin. Jäät saattoivat olla hieman liioittelua näillä keleillä, mutta mun mielestä spritzeriin vaan kuuluvat jäät. Talvellakin. Satokausi parhaimmillaan.

TALVENRAIKAS GRANAATTIOMENASPRITZER

  • 1 osa tuorepuristettua granaattiomenamehua
  • 1 osa Vichyä
  • rutistus limetin mehua
  • lisäksi jääpaloja, granaattiomenan siemeniä, viipale limeä ja hieman jotain vihreää
  1. Purista granaattiomenan siemenistä mehua (tai käytä valmista mehua).
  2. Laita lasiin jäitä, reunalle viipale limeä ja täytä lasi noin puolilleen granaattiomenamehulla.
  3. Täytä loput lasista kivennäisvedellä ja rutista joukkoon hieman limeä.
  4. Koristele koko komeus granaattiomenan siemenillä ja jollain vihreällä.
  5. Nauti välittömästi!

Tässä tapauksessa se jokin vihreä oli tuore timjami. Koska muut vaihtoehdot olisivat olleet tuore persilja tai pakastimessa elähtänyt minttu. Olen sitä paitsi ihastunut näihin herkkiin timjamin oksiin ja hyödyntänyt niitä tehokkaasti kuvausrekvisiittana yhteydessä, jos toisessakin.


28 päivää paleolla! Oletko jo mukana?! Ensi perjantaina avautuvat ovet tehopaleolaisille ja maanantaina 19.1. putsataan pöytä! Muistathan käydä klikkaamassa itsesi ryhmään lunastettuasi valmennuspaketin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.