Juomat, Kasvikset, Keitot, Liha, Lisukkeet, Makkara, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Kaikkea kaalista! – Paleokeittiön kaaliviikot alkaa (+ elonkorjuuALE!)

Vielä on kesää jäljellä! Kalenterin mukaan kyllä, mutta säiden puolesta sanoisin kesän 2016 olleen ja menneen. Vaikka olen yrittänyt pitää kesästä kiinni, niin kyllä mieli on jo vähitellen siirtynyt syksyn puolelle.

Mietin kovasti teemaa elokuulle, enkä meinannut sitä millään keksiä, vaikka se nökötti nokan alla. KAALI! Tottakai KAALI! Kaaliahan minä alan pupeltamaan kun kesäiset salaatit alkavat kyllästyttämään. Joten kaalilla mennään elokuun loppuun saakka.

Olen kaivellut Paleokeittiön ehtymättömiä arkistoja muistellakseni mitä kaikkea kaalista onkaan tullut tehtyä. Ja kaalireseptejä arkistossa riittää!

Kaalihan on hyvä, edullinen ja monipuolinen kasvis, josta syntyy helposti niin maukkaita keittoja ja kevyitä salaatteja kuin ruokaisia uuni- ja pannuruokia, pikaisia pirtelöitä ja mehujakin.

Ja kaalivalikoimaa piisaa tyyliin jokaiselle jotakin. On kukkakaalia, parsakaalia, keräkaalia, ruusukaalia, kyssäkaalia, lehtikaalia, mustakaalia jne. Kotimaisten kaalien sato alkaa satokausikalenterin mukaan olla monipuolisimmillaan jatkuen aina lokakuun loppuun saakka, joten eiköhän pistetä kaikenlaista kaalia pöytään!

Paleokauppaan!

Osa poimimistani kaaliresepteistä löytyy viime syksyn TehoPaleo -reseptivihkosesta. Siksi, ja koska näiden ohjeiden perään tasaisesti kysellään, olenkin palauttanut tämän ajankohtaisen reseptivihkosen paranneltuna versiona toistaiseksi Paleokauppaan. Uusiksi on mennyt kansi ja olen lisännyt vihkoseen myös tulostusystävälliset sivut.

Käy poimimassa pois! Nyt edulliseen elonkorjuuhintaan!

Myös Soppa&Salaatti -reseptit ovat alessa ennen kuin poistuvat myynnistä. Ja kaikkein halvimmalla pääset, kun poimit samaan koriin molemmat! Alta 40 senttiä resepti ja kahden + puolen viikon ateriasuunnitelmat kaupan päälle. Ei ollenkaan huono startti maistuvaan ja terveelliseen arkeen!

No mutta, nyt tämän postauksen pääasiaan eli kaikenlaisiin kaaliresepteihin. Reseptit löytyvät otsaketta klikkaamalla.

Lämmin lehtikaalisalaatti

Syksy tuli, salaatit meni! Ei välttämättä, sillä salaattia voi valmistaa aika helposti myös lämpimänä. Tämän syksyisen, lämpimän salaatin pääosassa keikkuu lehtikaali, jota täydentämässä muutama muu ajankohtainen ainesosa.

Paistomakkaraa savuisella kaalipedillä

Tänään piti postailla jotain ihan muuta, mutta kun sain taiottua lautaselle tämän savuisen mausteisen kaalipaistoksen kera paistettujen makkarasiivujen, niin totesin, että olisi suorastaan rikollista pantata näin maistuvaa ja helppoa arkiruokaa arkistoissa yhtään pidempään. Tässä on nyt myös kasviksilla höystettyä ÄIJÄRUOKAA parhaimmillaan. Koska mukana makkara ja grilliruoista tuttu savuisuus.

Eksoottinen kukkakaalirisotto

Hirmu pitkään on Paleokeittiön tehtävälistalla roikkunut kukkakaaliriisi. Ei roiku enää. Tai tavallaan joo, koska kukkakaaliriisi taipui melko mukavaan risottoon. Ihan loistava täyspaleoliittinen lisuke!

Helppo parsakaali-pinaattisosekeitto

Viilenneiden säiden myötä on jälleen aika vaihtaa kylmät salaatit lämpimämpiin keitoksiin. Takana on kivasti lämmittävä Mausteinen kukkakaalisosekeitto ja nyt vuorossa tämä Thomas Rode Andersenin Functional training -kirjan inspiroima, helppo parsakaali-pinaattisosekeitto.

Punainen kyssäkaalisalaatti

Yotamin ohjetta mukaillen valmistui tuota pikaa rapsakka ja omalla tavalla raikas punainen kyssäkaalisalaatti. Kaveriksi lautaselle paistoin ihan yhtä nopeasti mausteiset merquez -viipaleet. Ei siis mikään ihme, että makeat punajuuri ja omena maistuivat rinnalla raikkaalle. Ihan loistava makupari!

Kelpo kaalilaatikko

Kaalilaatikko – niin tavallista, vähän väritöntä, mutta niin hyvää! Etenkin juuri nyt pehmeästä varhaiskaalista valmistettuna. Tämä on nähty Paleokeittiössä aiemminkin, mutta kyllähän kaalilaatikko yhden noston kerran parissa kolmessa vuodessa vähintään ansaitsee!

Kivoja kaaliviikkoja Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.