Gluteeniton, Kananmunaton, Liha, NON-PALEO, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, Viljaton
Jätä kommentti

Kermainen sinihomejuusto-kaalipaistos pastan himoon

Hyviä ja huonoja uutisia pastan ystäville! Etenkin sinulle, joka et syystä tai toisesta voi tai halua vehnäistä pastaa pupeltaa. Otetaanko hyvät uutiset ensin?

Tämä kermainen, sinihomejuustolla maustettu kaali-jauhelihapaistos muistuttaa erehdyttävästi pasta-annosta. Al dente. Tosin siitä on jo useampi vuosi vierähtänyt kun emäntä on viimeksi pastaa suuhunsa pistänyt, joten mielleyhtymä saattaa olla vahvasti harhainen. Mutta sellainen yllättävä mielikuva nousi ensimmäisen haarukallisen myötä tajuntaan. Tarkoituksena ei ollut taikoa kaalista pastaa, eikä oikeastaan ole vieläkään, mutta kyllä kermaisen kaalipaistoksen voi hyvin pistää samaan kategoriaan muiden, aidosti kasvispohjaisten pastakorvikkeiden kanssa. Jos ”pastaksi” voidaan tätä nykyä kutsua sopivasti käsiteltyä kesäkurpitsaa, porkkanaa, spagettikurpitsaa ja jopa punajuurta, niin miksi ei kaaliakin?!

Sitten huonot uutiset. Kermainen kaalipaistos EI OLE pastaa. Se on kaalipaistosta kermaisella jauhelihakastikkeella. Jos ihan tarkkoja ollaan. Joskus olen. Tarkempi kuin toisinaan. Mutta sanotaanko, että periaatetasolla musta on hölmöä huijausta syödä porkkanaa ja kuvitella syövänsä lohta. WTF?! Porkkana ei ole porkkalaa. Porkkala on ihan huippu, merellinen ulkoilualue meillä täällä Kirkkonummella. Suosittelen visiteeraamaan =)

No mutta, olen itsekin syyllistynyt viime vuosina ruokahuijauksiin. Vaikka joka kerta rehellisen ihmisen sydäntä vähän kirpaiseekin, niin tarkoitus pyhittänee keinot. Jos aidoista raaka-aineista valmistetut ruoat uppoavat paremmin feikkinimikkeellä, niin mäkin olen valmis osallistumaan huijaukseen. Kansanterveyden puolesta. Jos sinihomejuustoinen kaalipasta maistuu paremmalta kuin kaalipaistos, niin what the hell, pistetään pipo hetkeksi piiloon päätä puristamasta.

Se siitä. Paleokeittiössä sen sijaan jatkuvat lohturuokaviikot terveysruokaviikkojen sijaan! Jos jonain sinihomejuustoista kaalipaistosta pitäisi mainostaa, niin juurikin lohturuokana minä sitä myisin. Suosittelen myös sinulle, joka et ole kaikkein paras kaalin kaveri. Setti saattaa yllättää positiivisesti. Perheen nuoremmatkin.

Poimin ainekset rajallisen valikoiman omaavasta lähikaupasta, joten ainesten kanssa ei kauheasti kikkailtu. Sitä otetaan, mitä tarjolla on. Jos olisin suunnannut isoon markettiin, niin homejuustoksi olisi sen perinteisen suomalaisen brändin sijaan todennäköisesti valikoitunut paleoystävällisempi, pastöroimattomasta lampaan raakamaidosta valmistettu Roquefort.

Mutta mitäpä tässä yhdestä Roquefortista nipottamaan kun tartuin kookoskermapurkin sijaan kuohukermaan. Lohturuoan nimissä. Yritin vain ilmaista, että vaihtoehtojakin löytyy. Maidoton sinihomejuusto saattaa olla hieman haastellinen, mutta ehkä sellaisellekin jokin korvike jo olemassa on. Homejuusto on kuitenkin niin oleellinen osa tämän reseptin makumaailmaa, että ihan heti en sitä lähtisi poistamaan tai juustonkorvikkeella paikkaamaan. Mutta jauhelihan voinee jättää pois. Jos juusto maistuu, mutta liha ei.

SINIHOMEJUUSTOINEN KAALI-JAUHELIHA PAISTOS

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Usein kaaliruoat paranevat lämmitettäessä, mutta tämä oli kyllä parasta vastavalmistuneena. Yön aikana kaalipaistoksesta vaan hävisi se kiva, kermainen ”pastakastike”. Kuvissakaan ei tuota kivaa kastiketta enää näy. Koska seuraavan päivän kuvasatoa ja pannulla lämmitettyä paistosta lautasella.

Lohdullisia kaalipastahetkiä Sinullekin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.