Gluteeniton, Kananmunaton, Liha, Paleokeittiön Parhaat, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Talven uusi ruokahitti – Viljaton jauheliha-spagettivuoka!

Se on siinä! Tai tässä. Tämän talven ehdoton ruokahitti!

No okei, hiukan voisin muotoilla uudelleen. Kyseessä on siis talven TERVEYSruokahitti numero uno! Mun mielestä. Toivottavasti myös monen muun mielestä. Ja jos ei ole, niin TEHDÄÄN siitä sellainen.  Vaikka teemalla ”taivaallinen terveysruoka tapetille”. Hmmm… ehkä maukas riittänee taivaallisen tilalle?

Niin tai näin, mutta testatkaa anyway ja pistäkäähän reseptiä vinhasti jakoon. Ja instagramiin paljon kivoja vuokakuvia tägeillä #talvenruokahitti2016 #terveysruokahitti2016 #maukasterveysruokatapetille (+ @paleokeittio, jotta emäntäkin pääsee painamaan paljon punaisia sydämiä ;)).

Ja joo, ennen kuin menen yhtään pidemmälle, niin myönnän osallistuneeni huijaukseen. Kyse kun ei oikeasti ole jauheliha-spagettivuoasta vaan jauheliha-kurpitsavuoasta. Täysin laskelmoitua toimintaa. Tunnustan, enkä ole edes pahoillani. Spagetti vaan puree paremmin kuin kurpitsa. Eikä terveemmän vaihtoehdon puolesta valkoisten valheiden lateleminen tunnu synniltä suurimmalta.

Jo useamman vuoden olen kuolannut spagettikurpitsan perään. Ilo olikin ylimmillään kun sellainen sattumalta osui silmiin paikallisessa marketissa. Kaipa näitä on kotomaastakin jo jokusen vuoden löytynyt, jos apajat ovat olleet oikeat. Mutta nyt tuntuu, että spagettikurpitsa on vihdoin löytänyt tiensä vihannesosastolla tutumman myskikurpitsan viereen.

Ostin siis spagettikurpitsan tietämättä yhtään mitä sillä tekisin. Siellä se viileäkaapissa kiltisti odotteli viikon verran ennen kuin emännälle valkeni. Jauhelihasta ja spagetistahan tykkää kaikki! Todennäköisesti nekin, jotka eivät kykene tai eivät halua vehnä-, vilja- tai muuta gluteenitonta spagettia pupeltaa.

Tämän lähemmäksi spagettia aidoilla, prosessoimattomilla raaka-aineilla tuskin pääsee. Eikä arkinen jauheliha-spagettikurpitsavuoka jättäisi ketään talvipakkasellakaan kylmäksi. Etenkään kun pinnalle levittää lasagnemaiseen tyyliin kermaista valkokastiketta. Viljatonta sekin. Tietty.

Aika teki tehtävänsä ja ajatuksenjuoksu onnistui. Siinä missä jauheliha-kurpitsavuokakin. Kuten Paleokeittiön facebook -kaverit saivat heti tuoreeltaan todistaa =D Kyllä mä ihan ekstaasissa olin. Parasta heti valmistuttua, mutta hyvin kelpasi pannulla lämmitettynä vielä kolme päivää putkeen. Joku viksu olisi pistänyt pakastimeen. Laiska emäntä ei.

Miksi mä niin kovasti kurpitsavuokaan tykästyin?

Monestakin syystä. Ensinnäkin se ON hyvää. Toisekseen siitä tulee pienemmälläkin annoksellla täyteen. Ja kolmanneksi kasvikset!

Väittäisin liha-kasvissuhteen olevan aika kohillaan. Löytyy kurpitsan lisäksi tomaattia, varsiselleria, porkkanaa, sipulia, kukkakaalia, basilikaa ja vähän pähkinääkin. Ei tosin purtavaksi saakka. Jos tuntuu, että nyt iski veggie overload, niin yksinkertaistaminen on sallittua ja vähemmälläkin pärjää.

Mikään maailman nopein ruoka tämä ei ole, mutta onneksi yhdellä kokkauksella syntyy isompikin satsi. Ja kurpitsan köllötellessä uunipellillä ehtii väsätä muut ainesosat valmiiksi.

Löpinät sikseen ja ohjetta kehiin, olkaa hyvät!

JAUHELIHA-SPAGETTIKURPITSAVUOKA KUKKAKAALIKASTIKKEELLA

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Makoisia talven hittihetkiä Sinullekin!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.