Reseptit, TOP-listat, Uutiset
Jätä kommentti

Lokakuun parhaat palat Paleokeittiössä

Niin se taas loppui lokakuu ja marraskuu toi tullessaan valkean maan. Katsotaan, kuinka kauan saamme ihailla valkoista talvimaisemaa. Onhan se vähän etuajassa, sillä emännän kalenterissa lukee ”talvi alkaa” vasta kuukauden päästä. Voiko loppusyksy olla liukas ja luminen? Kai se voi. Hetken verran.

Käännetäänpä katseet lumimaisemasta vielä hetkeksi jo muistoihin jääneeseen lokakuuhun!

Lokakuun oli Paleokeittiössä arjen, vanhojen suosikkien ja bataatin juhlaa. Listan ainoa uutukainen löytyy viimoiselta sijalta aasialaisten vakiomakujen killuessa kärkipaikoilla. Yllätyksekseni listalta ei löydy yhtään makeaa herkkua vaan pelkkää kunnon ruokaa. Hyvä niin, sillä joulu on jo ovella ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin joulukuussa maistuu makea.

Ohjeet löytyvät otsikon alta!

5. Jauheliha-bataattipaistos mustakaalilla

Arkena maistuu hyvä ja helppo arkiruoka. Sitä tämä pannulla pikaiseen kypsyvä bataatti-jauhelihapaistos todellakin on! Ruoka-arkea parhaimmillaan. Vatsa täyttyy mukavasti ja mukana on myös vähän vihreää. Juuri sitä, mitä tavallinen ruokapäivä tarvitsee.

4. Jauheliha-bataattivuoka

Bataattia löytyy myös lokakuun listan neljänneltä sijalta. Jauheliha-bataattivuokaa voisi kai luonnehtia jo klassikoksi, joka nousee säännöllisen epäsäännöllisesti suosikkien sekaan. Taas hyvä, helppo ja täyttävä arkiruoka, joka sopii mun mielestä mainiosti syksyn ja talven tuhdimmalle ruokalistalle.

3. Uusintana tajuton kesäkurpitsavuoka

Syyskuun kakkonen, lokakuun kolmonen! Viime kuussa mietin, jotta jaksaako tämä kesältä kuulostava kurpitsavuoka enää lokakuussa kivuta listalle. Ja jaksoihan se! Aika kivastikin – pronssisijalle. Noh, tämähän on taas taattua arkiruokaa, joten mikäs siinä. Vaikka itse kaipailen jo vähän raskaampaa lapattavaa lautaselle.

2. Intialainen voikana

Vain vartin kanawokki vaihtui lokakuussa mureaan voikanaan! Murean lisäksi aivan supermaukas, mausteinen voikana teki jälleen paluun listalle. Täydellistä! Tämä, jos jokin sopii tällä hetkellä vallitseviin olosuhteisiin! #comfortfood

1. Aasialainen kookoskanakeitto

Ykkössijalle ei majaile yllätys vaan tuttu juttu puolentoista vuoden takaa. Rakas kookos-kanakeitto, sinuun voi aina luottaa… ;)

Sellaista settiä lokakuussa. Mielenkiinnolla odottelen, mitä marraskuu tuo kuluessaan. Toivottavasti monta uutta, maukasta ruokaohjetta! #laiskaemäntä

Mehevää ja maukasta marraskuuta Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.