aasialainen, Gluteeniton, Kana, Kananmunaton, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, Suosituimmat
Jätä kommentti

Esivalmisteltu kana-nuudeliwokki ja helppo wokkauskastike arkeen

Let`s WOK `n roll! Nyt pistetään nimittäin kerralla koko viikko ihan wokiksi. Tai ainakin puoli viikkoa. Helposti ja ihan ite!

Heti kärkeen täytyy tunnustaa, että en ole ollut mikään wokkien vilpittömin fani. Paleokeittiössä on nähty aiemmin ainoastaan yksi wokkia muistuttava kokkaus vain Vartin kermaisen kanawokin muodossa. Ja silloinkin pikaisesti puolivalmisteista valmistettuna. Joten eiköhän oteta vahinko takaisin ja wokkaillaan tulevina viikkoina oikein olan takaa!

En oikein tiedä, miksi wokit ovat jääneet etäisiksi. Kyseessähän on ihan hirmuisen helppo, hyvä ja terveellinen arkiruoka, johon saa mahdutettua kasviksiakin reippaalla otteella. Toisaalta ihan hienoa, että vielä tässä vaiheessa ”uraa” voi kokea tällaisia maailmankatsomusta järisyttäviä ahaa -elämyksiä. Ja löytää jotain uutta ja ihmeellistä.

Ajatus wokkiviikoista lähti marketin valmisruokahyllyjen välissä puikkelehtiessa. Silmiin osui erään elintarvikeyhtiön hiljattain markkinoille tuoma valmiswokki. Aikani pakettia käänneltyäni tulin tulokseen, että no hitto miks ei! Miksi en minäkin pistäisi trendikkäästi wokiksi? Sillä tavalla aivan alusta asti. Kastikkeineen kaikkineen.

Tuumasta toimeen, veitsi käteen ja kasviksia juliennaamaan. Suomeksi ihan vaan suikaloimaan. Adoptoinpa siinä samalla myös toisen ajatuksen valmisruokavalmistajalta; juonen helposta ja nopeasta arkiruoan valmistuksesta. Markkinointikikka, joka uppoaa kansaan kuin häkä ja toimii ;)

Wokkauksessa eniten aikaa ja hermoja tuhraantuu kasvisten pilkkomiseen. Loppu onkin leikkiä vaan. Noudatin siis valmisruokien esivalmisteluperiaatetta ja pistin puolen viikon wokkiainekset kerralla kuntoon. Ei se kasvisten pilkkominenkaan loppujen lopuksi niin kauheaa ole, kun on aikaa ja asenne kohdallaan.

Arkisin asenteen löytäminen saattaa olla haasteellista. Viikonloppuna tai vapaapäivänä muuten vaan aikaa on enemmän eikä pieni käsillä puuhastelu ole ollenkaan huono idea. Nykyään kun näpit tuntuvat käyvän suurimmaksi osaksi ja suurimmalla osalla vain näppäimistöllä.

Ja kun asenne (ja aika) on kohdallaan, niin pääsee siinä veitsen kanssa näpertäessä oikein mukavaan meditatiiviseen tilaan. Hoituu useampi kuin yksi tai kaksi kärpästä samalla sivalluksella. Myös pilkkomista nopeuttavia apuvälineitä on lupa käyttää, vaikka itse pysyinkin tiukasti käsitöissä.

Jos tämän ajatuksen yksinkertaistaa, niin se menee jotenkin seuraavasti…

  1. Hanki ainekset ja esivalmistele.
  2. Sekoita soosi ja marinoi kanapalat.
  3. Pilko ja jaa kasvikset sopiviin kerta-annoksiin.
  4. Kypsennä nuudelit ja kanat. Jaa sopiviin kerta-annoksiin.
  5. Poimi annostellut ainekset viikon mittaan jääkaapista ja wokkaa valmista alle kymmenessä minuutissa.

Alla kaikki kerta-annoksen ainekset yhdessä kuvassa. Vain paistoöljy ja tarjoilumausteet puuttuvat.

Wokkien annoskoot ovat emännällä vielä vähän hakusessa. Yritän parantaa seuraavaan wokkiohjeeseen. Näillä määrillä tuli nimittäin kolme ISOA annosta, jotka lopulta päädyin jakamaan kahteen. Lounaalla wokkia ja päivällisellä wokkia tai kaverille kans! Tosin voisin kuvitella, että isommalle miehelle mun iso annos on oikein passeli. Sama hoitunee jakamalla ainekset kolmen sijasta neljään annokseen.

ESIVALMISTELTU KANA-RIISINUUDELIWOKKI

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.


Tämä resepti myös ladattavassa PALEOKEITTIÖN PARHAAT 25 -reseptivihkosessa.

Todellista arjen pikaruokaa tuoreista kasviksista ja alusta saakka valmistettuna!

Tarvittaessa voi myös oikaista. Wokkauskastikkeita löytyy valmiiksi sekoitettuna ja pullotettuna. Kasviksia valmiiksi pilkottuna. Tuoreena ja/tai pakasteena. Pikanuudelit, joita itsekin käytin, valmistuvat pelkän kuuman veden voimin muutamassa minuutissa. Ja kanapalojakin taitaa saada valmiiksi kypsennettyinä. Ainakin joskus muinoin sai. Nyt en ole hetkeen asiaa tarkistanut.

Mutta ehdottomasti parasta saa kun näkee itse hieman vaivaa. Pystyy valitsemaan sen napakimman porkkanan ja parhaiten itselle maistuvat kasvikset, näteimmät kanapalat (vaikka luomuna) ja tietää aivan satavarmasti, mitä kastike on syönyt.

Ja tosiaan, se näiden annosten eteen nähty vaiva ei lopulta ole kummoinenkaan. Minä innostuin ja ihastuin! Ja suosittelen ainakin kerran testaamaan =)

Loppuun vielä ihan superhelppo wokkauskastikkeen ohje. Jos useammin wokkaa, niin helpoimmalla pääsee kun sekoittelee isomman satsin kastiketta jääkaappiin valmiiksi.

Tämä satsi riitti mukavasti edellä esittämääni kokonaisuuteen. Kastiketta kun kuluu valmiin wokin maustamisen lisäksi myös broilerin marinointiin ja nuudelien maustamiseen.

HELPPO WOKKIKASTIKE

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.


Tämä resepti myös ladattavassa PALEOKEITTIÖN PARHAAT 25 -reseptivihkosessa.

Helppoa ja maukasta wokkiviikkoa Sinullekin!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.