afrikkalainen, Gluteeniton, Kananmunaton, Liha, Maidoton, marokkolainen, Pähkinätön, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Marokkolaisittain maustettu jauhelihapannu on maistuva arkiruoka

Etsitkö helppoa ja nopeaa arkiruokaa, jossa mukana maku? Vastaus löytyy marokkolaisittain maustetusta jauhelihapannusta, jonka helppous ja nopeus piilevät arkisen jauhelihan lisäksi valmiissa kukkakaaliriisissä sekä raastetussa porkkanassa. Makupuolesta vastuun kantavat marokkolainen mausteseos kera sitruunanraikkaan jogurttikastikkeen.

Aika kiitää – kesä tuli ennen kuin ehti ”kissaa” sanoa. Tai itse asiassa ei – aika monta ”kissaa” ehdin ennen tätä kesäkuun aurinkoista päivää hokea.

Syy yht’äkkiseen kesäheräämiseen löytyy tästä ja toisestakin julkaisua odottavasta reseptistä. Ne kun on kokattu varastokasvisten varassa kevättalven lumien vielä maassa maatessa.

Hoidetaanpa nämä alta pois, jotta päästään toisenlaisiin tunnelmiin.

Aina vähän harmittaa kun reseptit jäävät pidemmäksi aikaa luonnoksiin makaamaan. Koska ei vaan kykene enää yksityiskohtia ja fiiliksiä muistamaan. En aio edes yrittää – viime kuukaudet tuntuvat vuosien takaisilta.

Kevät on kulunut omaa napaa tuijotellessa – kadonnutta terveyttä etsiessä. Parempaan päin matkataan – ultraterveellisen ruoan ja aikamoisen lisäravinnearsenaalin kanssa.

Jos autoimmuunipaleo kiinnostaa, niin kannattaa pysyä Paleokeittiössä

– infoa ja reseptejä tulossa.

Ehkä valmennustakin halukkaille luvassa.

Sen verran on marokkolaisittain maustetusta jauhelihapannusta muistikuvaa, että hyvää ja etenkin helppoa arkiruokaa on. Koska jauheliha ja valmiiksi ”raastettu” kukkakaaliriisi. Raastettu porkkanakin pehmenee pannulla pikaisesti.

Makua pannuun pannaan marokkolaiseen tapaan monesta mausteesta. Mutta yhdelläkin pärjää – jos poimii sen valmiina sekoituksena marketin maustehyllystä.

Raaka-ainelista näyttää nälkävuoden mittaiselta, mutta aika yksinkertaisten perusasioiden ja -ainesten äärellä ollaan.

Oikoa voi mausteseoksen lisäksi paahdetuista mantelilastuista ja marokkolaista makumaailmaa tukevista aprikooseista, mutta jogurttikastikkeesta ei kannata tinkiä – paitsi jos on pakko. Tasapainottaa ja raikastaa mukavasti muutoin itämaisten mausteiden tuomaa tunkkaisuutta ja jauhelihan raskautta. Eikä tuo oikeastaan muuta vaadi kuin muutaman minuutin sekoittelun.

MAROKKOLAISITTAIN MAUSTETTU JAUHELIHAPANNU

3 – 4 annosta

Sitruunainen jogurttikastike

  • 3 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ sitruunan kuori raastettuna
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • ~½ tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Mausteseos

  • 3 tl juustokuminaa
  • 3 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl kanelia
  • ½-1 tl chilihiutaleita
  • (cayennepippuria)

Jauheliha-kukkakaalipannu

  • kirkastettua voita tai muuta rasvaa/öljyä kuullottamiseen
  • 1 sipuli silputtuna
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä rutistettuna
  • 2-3 porkkanaa karkeasti raastettuna
  • 300 g valmista kukkakaaliriisiä/-murua (tai kokonaista paloiteltuna ja murustettuna)
  • tuoretta persiljaa
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun

  • paahdettuja mantelilastuja
  • rusinoita tai pehmeitä kuivattuja aprikooseja
  • sitruunaista jogurttikastiketta (ohje yllä)
  • tuoretta persiljaa
  1. Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Jätä jääkaappiin maustumaan.
  2. Valmista mausteseos mittaamalla kaikki mausteet valmiiksi pieneen astiaan tai lautaselle.
  3. Esivalmistele kasvikset. Silppua sipuli, kuori valkosipulit ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Jos käytät kokonaista kukkakaalia, niin raasta muruksi tai paloittele ja hienonna tehosekoittimessa pulsettamalla.
  4. Aloita pannun valmistus kuulottamalla mausteseosta rasvassa isohkossa pannussa tai kasarissa muutamia minuutteja sekoitellen.
  5. Lisää silputtu sipuli ja jatka kuullottamista.
  6. Lisää mukaan jauheliha. Ruskista.
  7. Rutista sekaan valkosipulin kynnet. Jatka kypsennystä hetken aikaa. Mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.
  8. Lisää raastettu porkkana. Anna kypsyä hetken aikaa sekoitellen ennen kuin lisäät kukkakaaliriisin. Kypsennä ~10 minuuttia välillä sekoittaen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai muita mausteita.
  9. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon silputtu persilja.
  10. Tarjoile kera sitruunaisen jogurttikastikkeen, paahdettujen mantelilastujen, rusinoiden tai kuivatun aprikoosin sekä silputun persiljan.

💡 Jos haluat päästä vieläkin helpommalla ja nopeammin, niin korvaa maustesseos valmiilla ras el hanout -maustesekoituksella.

💡 Kaipaatko hieman tulisuutta? Lisää ripaus cayennepippuria.

💡 Eksoottisempi pannu? Korvaa persilja tuoreella mintulla tai korianterilla.

ℹ️ Täyspaleo- tai maidoton ruokavalio? Korvaa turkkilainen jogurtti kookosjogurtilla tai jätä jogurttikastike pois ja rutista päälle hieman sitruunamehua.

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.