Kauan olen huhuja kuullut parhaasta pa-le-o-vaahdosta. Parempaa kuin esikuvansa ker-ma-vaahto! Pakkohan sitä oli eräänä kauniina iltana makeantuskissa testata. Viime kesän vattua pakkasesta kuppiin ja kerman tekoon! Ja olihan se, serkkunsa veroista, joskin huomattavasti tuhdimpaa tavaraa. Vähempikin olisi riittänyt.
1-2 annosta
- 100 g cashew -pähkinöitä nakuna
- hippunen himalajansuolaa
- vähän vaniljaa jauheena
- agavea maun mukaan makeutukseen
- vettä sopivasti (kookosmaitokin olisi ehkä toiminut?)
- Liota pähkinöitä vedessä muutama tunti tai pidempään.
- Heitä pähkykät tehosekoittimeen kera vesitilkan (ei liotusvettä kuitenkaan ;)).
- Silppua rakeiseksi.
- Lisää vettä tarpeen mukaan ja hurauta vaahdoksi.
- Viimeiseksi vielä mausteet. Sekaisin ja marjat alle.
En tiedä kuinka toimii isompi annos jaettavaksi seuraavaan päivään. Jos jollain on kokemusta cashew -kerman säilömisestä, niin vinkkiä kiitos! Itse söin, en suinkaan makeanhimossa ;), vaan vettymisen pelossa koko annoksen kerralla ja olin sen jälkeen enemmän kuin täysi.