Makeat herkut, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Parempi kuin kerma – Pähkinäkerma

Kauan olen huhuja kuullut parhaasta pa-le-o-vaahdosta. Parempaa kuin esikuvansa ker-ma-vaahto! Pakkohan sitä oli eräänä kauniina iltana makeantuskissa testata. Viime kesän vattua pakkasesta kuppiin ja kerman tekoon! Ja olihan se, serkkunsa veroista, joskin huomattavasti tuhdimpaa tavaraa. Vähempikin olisi riittänyt.

1-2 annosta

  • 100 g cashew -pähkinöitä nakuna
  • hippunen himalajansuolaa
  • vähän vaniljaa jauheena
  • agavea maun mukaan makeutukseen
  • vettä sopivasti (kookosmaitokin olisi ehkä toiminut?)
  1. Liota pähkinöitä vedessä muutama tunti tai pidempään.
  2. Heitä pähkykät tehosekoittimeen kera vesitilkan (ei liotusvettä kuitenkaan ;)).
  3. Silppua rakeiseksi.
  4. Lisää vettä tarpeen mukaan ja hurauta vaahdoksi.
  5. Viimeiseksi vielä mausteet. Sekaisin ja marjat alle.

En tiedä kuinka toimii isompi annos jaettavaksi seuraavaan päivään. Jos jollain on kokemusta cashew -kerman säilömisestä, niin vinkkiä kiitos! Itse söin, en suinkaan makeanhimossa ;), vaan vettymisen pelossa koko annoksen kerralla ja olin sen jälkeen enemmän kuin täysi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.