Tänään kävi niin onnekkaasti, että aurinkoiselta aamulenkiltä palatessani bongasin ilmasta savun tuoksua ja lähikaupan pihasta tuoretta loimulohta. Eipä tarvinnut kauan aamupalaa miettiä! Lämmin lohipalanen kainaloon ja keittiöön! Jääkaapista löytyi eilen valmiiksi pilkkomaani vihersalaattia, joka sopi raikkaaksi lohen kaveriksi paremmin kuin hyvin. Päälle vielä mehut sitruunasta ja tsadaa!!! Makoisa yllätysaamiainen oli valmis alta viiden minuutin. Ah, ihanuutta ja lohelle kiitos kivasta päivästä!
Laiskan emännän vinkki! Pilko kerralla salaattia kulhoon isompi satsi, niin ei tarvitse olla jatkuvasti väsäämässä. Säilyy hyvin ja maustuu mukavasti jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään.
Päivän vihersalaatti
3-4 luolaemännän annosta
- 1 tammenlehtisalaatti (luomu)
- 1 Napolitana mix (rucolaa, mizunaa eli japaninkaalia, punajuuren lehtiä, pinaattia)
- koosta riippuen 3-4 tomaattia
- puolikas pidemmän puoleisesta tummanvihreästä kurkusta
- iso luraus oliiviöljyä (luomu)
- balsamiviinietikkaa
- hippunen himalajansuolaa
- ripaus mustapippuria
Pilko, lisää, sekoita ja jääkaappiin! Ruoka-ajan tullen mukaan lautaselle vain proteiinia. Kokeiltu ainakin mehevät jauhelihapihvit, fetajuusto ja loimu-/lämminsavulohi. Helpoin ruoka ever! =)