Pirtelöt, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Päivän pirtelö – Vihreä greippi

Jääkaappiin oli jäänyt lojumaan muutama verigreippi, joista päätin tänä aamuna vihdoin tehdä selvää. Mikäs sen helpompaa kuin lyödä greipit blenderiin ja pirtelöksi! Greipit kannattaa kuitenkin kuoria ja poistaa mahdollisimman huolellisesti kitkerät valkoiset osat. Itse käytin kuorimiseen raa`asti veistä. Ensin päät pois, greippi seisomaan tasaiseksi leikatun pään päälle ja sitten sivujen kimppuun. Mukaan kannattaa laittaa myös jotain muuta mukavaa ja paljon vihreitä komponenttejä. Oman greippi-viherpirtelöni kasasin seuraavista aineksista…

VIHREÄ GREIPPI -PIRTELÖ

 • puolikas avokado
 • 2 verigreippiä
 • pinaattia
 • lehtikaalia
 • ”tuoretta” minttua pakastimesta
 • ”tuoretta” persiljaa pakastimesta
 • 2 rkl turkkilaista luomu jogurttia
 • seesaminsiemeniä (kalsiumia!!!)
 • pieni pala tuoretta inkivääriä
 • 1 mitallinen hamppuproteiinia (~30 g)
 • 1 mitallinen heraproteiinia (~25 g)
 • 1 tl spirulinaa
 • 2 tl vehnänorasjauhetta
 • kookoskermaa makeutukseen ehkä hieman alle desilitra

Ihan hyväähän tästä näin sokkona tuli! Tosin ehkä aavistuksen liian makeaa omaan makuuni (–> vähemmän kookoskermaa). Myöskin viherpirtelöideni vakiokomponenttia, sitruunaa jäin kaipaamaan. Sitruuna + minttu ovat ihan ehdoton yhdistelmä ja antavat pirtelölle kivasti raikkautta! Noh, nämä ovat tietysti makuasioita. Monen mielestä mun makuaistini on jollain tavalla tuhoutunut tai vääristynyt. Olen tottunut kitkeriin, karvaisiin ja happamiin makuihin enkä tarvitse niin paljon makeutusta kuin moni muu.

Hieman näissä mun ”keitoksissa” edelleen häiritsee ainesosien määrä, mutta tästä on hyvä lähteä yksinkertaistamaan. Jotenkin vaan tuntuu, että kaikkea tarvitsee! Ja usein jääkaapissa on aineksia, jotka pitää käyttää pois ennen kuin pilaantuvat. Varsinkin tuoreet vihreät eivät kovin kauan säily. Tavoitteena on kuitenkin vähitellen kehitellä useampia erilaisia yksinkertaisempia reseptejä, joita vaihdella päivästä toiseen.

En myöskään ole aivan sinut näiden kaikkien jauheiden lisäämisen kanssa. Moni näistä on nyt ollut tavallaan kokeilun alla, joten eivätköhän nekin vähitellen karsiudu ihan itsestään kun purkit alkavat tyhjentyä. Heraproteiini tulee luonnollisesti jäämään. Samoin uskon, että spirulinasta tullee yksi ruokavalioni perusaineksista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.