Pirtelöt, Reseptit, SEMIPALEO
Comments 3

Päivän pirtelö – Vihreä päärynä

Viherpirtelöni elävät hienoisen evoluution kourissa, joten laitetaas näkösälle päivän viherpirtelöreseptiä. Josko joku saisi vaikka vinkkiä omiin blendauksiin :)

Flunssasmoothien perusreseptillä mentiin useampi viikko. Reilu viikko sitten syntyi Greippi-vihersmoothien innoittamana vihdoin huomattavampaa kehitystä. Suurimpina muutoksina ”perusreseptiin” mainittakoon…

  • banaanin korvaaminen päärynällä ja taatelilla
  • heraproteiinin pois jättäminen
  • lehtipersilja tavallisen sijaan
  • avokadon ja jogurtin vähentäminen
  • Ph -tasapainosavi

Muutoin jatketaan jokseenkin tutuilla aineksilla tähän malliin…

  • 4-5 lehteä lehtikaalia (paksuimmat ruodot pois)
  • kourallinen tuoretta pinaattia
  • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
  • sopivasti eli aika paljon tuoretta minttua ;)
  • 1 kuorittu sitruuna
  • ~150 g mustikoita
  • 1 päärynä
  • muutama tuore taateli (muista poistaa kivet!)
  • ~3-4 cm kuorittua tuoretta inkivääriä
  • 1/2 avokado
  • kuorimattomia seesaminsiemeniä
  • (1 tl echina purpurea -jauhetta)
  • 1 tl spirulina -jauhetta
  • 2 tl vehnänorasjauhetta
  • 2 tl Ph -tasapaino savijauhetta
  • ~30 g  hamppuproteiinia (Jarrow`s formula)
  • 2 isoa ruokalusikallista turkkilaista jogurttia (luomu!)
  • vettä notkistamiseen

Olen muuttanut viherpirtelön nauttimisajankohtaa, jonka vuoksi olen voinut myös jättää heraproteiinin pirtelöstä pois. Aiemmin nautin pirtelön heti aamulla ja viimeiseksi illalla. Nyt olen ehkä viikon ajan keskittänyt viherpirtelöt treenin ympärille, ennen ja jälkeen. Heraproteiinia tulee näin ollen laturin ja palarin muodossa, joten en koe tarpeelliseksi lisätä sitä enää viherpirtelöön. Muutenkin alan kallistumaan vähitellen siihen suuntaan, että heraproteiinia ei insuliinivaikutuksen vuoksi tulisi välttämättä nauttia kovin suuria määriä… Cordain tuntuu suosivan munaproteiinia. Tämä huomio koskien nyt lähinnä niitä, joilla on ongelmaa insuliinin kanssa. Myöskin laihduttajat saattavat hyötyä heran korvaamisesta jollain muulla vaihtoehdolla (ei kuitenkaan kaseiinia tai soijaproteiinia!!!).

3 Comments

    • Uuuuh… tosta on jo niin kauan, että en ihan varmuudella muista. Mutta luulisin, että tuohon aikaan tein kerralla 2 annosta, toisen aamulla heti nautittavaksi ja toisen jätin jääkaappiin odottamaan iltaa. Jossain vaiheessa pienensin annoskokoja ja tein neljä ~2,5 dl:n annosta kerralla. Nykyään pirtelöannos on ~0,5 litraa kerran päivässä silloin kun niitä teen. Mehut ovat tällä hetkellä The Juttu, mutta pirtelökausi tulee taas ;)

      Kokeile paljonko tulee ja meneekö alas kerralla vai onko syytä jakaa pienempiin annoksiin =)

      • Sari says

        Selvä juttu! Kiitos vastauksesta :) Täytyy pistää siis kokeiluun! :P

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s