Ravintolat
Comments 2

Vuosi viisautta

Lisää ruokaa! Ja juomaa. Juuri kun vapun villityksistä päästiin siunaantui vuosi lisää viisautta. Siinäpä syytä juhlaan. Näin vaihteeksi. Nyt on mun osalta kevään juhlat juhlittu. Seuraava juhlanpaikka on juhannus. Äitienpäivän kakkukestit ilmoitin jo hyvissä ajoin jättäväni väliin. Jossain se raja kulkee. Nyt se kulkee tässä.

Juhlat alkoivat lupaavasti Maatilatori Eat&Joysta, josta mukaan olisi tehnyt mieli napata tonkka raakamaitoa, palanen juustoa, kuusenkerkkäkuoharia ja aitoa saaristolaisleipää (tuliaisiksi ;)). Edessä oli pitkä ilta, joten en napannut. Muuta kuin kulauksen luomu omenasiideriä.

Matka jatkui yhtä lupaavasti Ruohonjuureen. Drinksulle. Mukeissa Kultaista helinää ja Suklaasydämiä CocoVi Barista. Suosittelen. Maut olivat itselleni hieman outoja, mutta jännä kokemus. Lämmin Suklaasydän yllätti. Samoin juoman tuhtius. Jälkkäriksi pala parasta raakasuklaata paketista; Consciuos.

Terveysleikit sikseen ja asian ytimeen! Lasillisella kuoharia Apollon After work cafessa jaksoi taas jatkaa matkaa kohti illan pääkohdetta. Parisen kuukautta sitten tuli lunastettua Citydealin lahjakortti Groteskiin. Tähän päivään saakka oli sitä siitä lähtien pantattu. Kannatti pantata. Diili sisälsi keittiömestarin neljän ruokalajin menun kahdelle, joten valinnan vaikeutta tai varaa ei ollut. Ei ollut tarpeenkaan.

Alkuruoksi oli jumalaista sametinpehmeää selleri-omena -keittoa ripauksella tryffeliöljyä ja palalla vasikkaa. Palan painikkeeksi parjattua leipää, tapenadea ja oliiviöljyä. Hyvin kelpasi sekin. Alkukeitto oli valehtelematta parasta ruokaa, jota koskaan olen suuhuni laittanut. Maullisesti. Kauniissa balanssissa. Ravitsemuksellisesta puolesta en halua puhua. Alkukeitto nosti odotukset taivaisiin, joten pääruoka, hitaasti kypsytetty lampaanlaparulla linssilisäkkeellä oli ehkä hienoinen pettymys. Mutta hyvää sekin. Söin kaiken. Kolmas lautanen oli jo hieman köyhä. Lautanen toki oli iso ja komea, mutta pari juustonpalaa ja pähkinähilloke ei sytyttänyt. Sinihomejuusto oli niin voimakasta, että irvistellen jouduin nieleskelemään. Jälkkäriä en edes muista. Jokin kuivakakkupalanen banaanilla, suklaajätskinokare ja vaahtoa. Ei jäänyt vaan mieleen. Olisin halunnut suklaakakkua!

Kuvaus ei tee oikeutta ruoalle, joka ihan aidon oikeasti oli todella hyvää. Kuten sanoin, niin loistava alkuruoka nosti odotukset pilviin. Liian korkealle, josta ei oikein muuta voinut kuin pudota takaisin maan pinnalle. Tai ainakin puunlatvojen korkeudelle. Menun kanssa tarjoiltiin huolella makujen kanssa yhteensointuvaa viinipakettia. Itse en siitä välittänyt vaan tyydyin pääruoan kanssa tarjoiltuun punaviinilasilliseen. Maistelin toki joka lasista, jotka seuralaisen eteen kannettiin; appelsiinista aperitiivia, valkkaria ja kahta laatua jälkkäriviinejä. Olin tyytyväinen päätökseeni jättää viinipaketti välistä. Makeat ja voimakkaat jälkkäriviinit eivät olisi uponneet. Tarjoilijoille vielä laadukkaasta ja asiantuntevasta palvelusta iso plussa. Ei olisi pitänyt niiden esitelmien jälkeen epäselväksi jäädä, mitä lautaselta ja lasista löytyi. My mistake.

Virallisen illan päätteeksi huonoa nostalgiaa Elokuun merkeissä. Itsepähän toivoin ja toiveeni täyttyi. Ehkä olisi pitänyt toivoa jotain muuta. Kylmäksi jätti elokuun leffa. Eikä karkkikaan maistunut. Ennen Elokuuta ehdittiin vielä kumoamaan lasillinen Sling In:ssä. Siinä sopivasti Elixian kulmilla. Siellä ne ahkerat hikoilivat. Minä ryypiskelin nautiskelin. Cocktail -tuntemusta ei ole, mutta baarimestarin suosittelema Forest Ivanov osui ja upposi. Ei sentään kokonaan.

Tulihan sitä maisteltua… Ottaisko vielä? No, anna mä maistan. Ilmeestä päätellen kannatti maistaa. Harvoin sitä näin paljon maistuu…

 • kulaus luomu omenasiideriä
 • kolmen desin Kultainen helinä
 • useampi imaisu Suklaasydäntä
 • koko lasi kuoharia
 • maistiainen appelsiinisesta aperitiivista
 • toinen maistatus valkkarista
 • kolmas 17%:sta jälkkäristä
 • neljäs makeasta viinistä
 • useampi pillintäysi yllätyshyvää Forest Ivanovia (sisälsi ainakin karpaloa, mansikkaa ja votkoo jäähileessä –> terveyspommi ;))
 • iso tuoppi ja jämät jääkylmää jäävettä Vltavassa
 • lisää lähdevettä kotikolossa

Ehkä mä vähän dramatisoin. Ehkä =)

Hieno päivä! Huono elokuva.

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.