Juhannus. Tuli, oli ja meni yhtä nopeasti kuin aina ennenkin. Kotikulmilla tuli keskikesän kohokohtaa juhlistettua. Hyvän ruoan merkeissä. Ulkokeittiössä. Perinteitä kunnioittaen. Ja kokkoa. Tietysti.
JUHANNUSAATON MENU
Alkupalaa
- uusia perunoita, tilliä ja kidesuolavoita
- limellä maustettua loimulohta
Pääpalaa grillistä (puolitoista tuntia myöhemmin)
- naudan ulkofilepihvi
- Bratwurst -tyylistä täysliharaakamakkaraa
- grilliperunoita ja grillattuja miniluumutomaatteja, kidesuolavoita
- kesäinen halloumisalaatti, jossa grillattua luomuhalloum -juustoa, tammenlehvää, rucolaa, cantaloupe -melonia ja tuoreita mansikoita kera balsamicosiirapin
- sinappista kurkkusalaattia
Iltapalaksi jälkkäriä (monta tuntia myöhemmin)
- paleopannukakkuja ja tuoreita mansikoita
- limetillä terästettyä mansikkavaahtoa (ks.puolukkavaahto)
Hyvin se meni! Siinä koko piävän syömiset. Hyvää, yksinkertaista, aitoa ruokaa ilman turhia rötväilyjä. Perunakaan ei ole enää paha, kuten kaikki paleotietämyksensä päivittäneet hyvin jo tietävät. Jos vaan olet normaalipainoinen ja vailla terveysongelmia. Peruna on parempi kuin hedelmä. Mutta siitä enemmän joskus toiste. Nyt pysytään tiukasti juhannuksessa.
Juhannusviikko oli kiireinen. Edes viinikauppaan en ehtinyt. Valitsin palan painikkeeksi kaupan parhaimman viinin. Ei se hyvää ollut. Ei tarvinnut nauttia tölkkiä enempää. Ei olisi enempää ollutkaan.
Juhannuspäivä alkoi perinteisellä Jussin lenksulla. Jatkui iltapäivän aamiaisella, päivälevolla, painon nostolla ja keskiyön päivällisellä. Väliin vain pari proteiinidrinksua ja puolukkapuddinkia. Kiireessä kun tulee sössittyä. Muutakin kuin Alkoa. Juhannuspäivän eväät jäivät epähuomiossa hankkimatta. Kaupat kiinni, mutta pakastimessa Herefordin sonnia jauhettuna ja jääkaapissa tonnikalasalaatin jämät viikolta. Ja jotain eilisen rippeitä siihen päälle. Hyvin niillä pärjättiin. Treenit ja kaikki! Juomaa ei enää ollut. Eikä tarvittu.
JUHANNUSPÄIVÄN MENU
”Aamupalaa”
- tonnikala-varsisellerisalaattia ja smetanaa (laitan ohjeen myöhemmin)
- uusia perunoita, tilliä ja kidesuolavoita
- keitetty luomumuna
Keskiyön kestipalaa
- grillattua jauhelihapihviä ja luomuketsuppia
- mustaksi grillattuja perunoita kera suolakidevoin
- luomuhalloumisalaattia ilman mansikoita
- sinappista kurkkusalaattia
Siinä se! Juhannuskestit 2011! Hyvinvointia. Ei pahoinvointia. Henkistä tai fyysistä. Ja silti niin maukasta ja ihanaa! Siksipä juuri =)