Pehmeä pinkkiteema jatkuu! Puolukka myös vaahtoaa. Kuten mansikkakin juhannuksena. Tai mikä tahansa marja kun tehosekoittimeen heittää sekaan pari raakaa kananmunanvalkuaista. Mutta puolukka on nyt kauden marja. Siitä riittää vielä kaikenlaista. Vaaleanpunaista. Ja sopivan hapanta.
Puolukkavaahto syntyi pikkusiskoksi puolukkapuddinkille. Maitotuotteet ovat aika pitkälti pannassa. Olen joustanut hapatettujen maitotuotteiden osalta. Käytännössä se tarkoittaa luomuturkkilaista ja smetanaa. Nyt oli aika hankkiutua luomuturkkilaisestakin hetkeksi eroon, joten vaaleanpunakka sisko tehtiin kananmunanvalkuaisista. Ällöttävää! Mutta toimii. Myös oivana proteiinilisänä. Ja sanomattakin on hyvää. Paleoemäntähän ei pahaan kajoa! ;)
Puolukkavaahto (1 annos)
- 150 g sulatettuja pakastepuolukoita (ylläri!)
- 2-3 taatelia
- tl kärjellinen Himalajaa
- 2-3 munanvalkuaista (raakana!)
- (chia -kiisseliä)
Tehosekoittimeen puolukat, taatelit ja Himalajat. Homma sileäksi ja sekaan munanvalkuaiset. Homma entistä enemmän sekaisin. Kannattaa antaa vaahtoutua kaikessa rauhassa. Valmiin vaahdon voi nauttia sellaisenaan tai surauttaa sekaan vielä chia -kiisselit lätistämään hieman vaahtoa, mutta antamaan enemmän pureskeltavaa rakennetta ja kuituista vatsantäytettä.
Jos noudata täyspaleota by Cordain, niin chiat kannattaa ehkä jättää syömättä, koska…
- saattaa heikentää proteiinin imeytymistä
- saattaa edistää elimistön tulehdustiloja
- ei ole loistava kivennäis- ja hivenaineiden lähde kuin paperilla (imeytyvät huonosti))
- saattaa heikentää immuunipuolustusta
- saattaa sisältää allergeenisia proteiineja ja muita antiravinteita, jotka voivat edistää vuotavan suolen oireyhtymää tai sen syntymistä –>
- ei suositella ainakaan allergioita tai muita autoimmuunisairauksia sairastaville
- ei suositella myöskään pitkäaikaiseen, säännölliseen käyttöön