Reseptit, Salaatit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Kapris kruunaa tunasalaatin

Tästä helppo lounassalaatti tonnikalasta kolmeksi päiväksi! Maku sen kun paranee, kun salaatti vanhenee. Kannattaa muutenkin valmistaa pari tuntia etukäteen jääkaappiin, jotta maut ehtivät tasoittua harmoniseksi kokonaisuudeksi. Hyvä esimerkki, kuinka pahasta tehdään hyvää. Ainekset sellaisinaan eivät ole välttämättä kovin nautittavia, mutta yhdessä vievät kielen ja mielen mennessään. Kokeile, vaikka et varsiselleristä tai punasipulista pitäisikään! Tonnikalastahan pitävät kaikki. Kehoilijat ;)

Tonnikala-sellerisalaatti (3 annosta)

  • 2 purkkia valutettua vaaleaa tonnikalaa
  • 1 punasipuli silputtuna
  • 3-4 isoa varsisellerin vartta pilkottuna
  • 1/2 pikkupurkkia kapriksia
  • tuoretta tilliä, paljon =)

Dijon -kastike salaatille

  • 2 teelusikallista Dijon -sinappia
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 dl neitsytoliiviöljyä
  • ~1/2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

  1. Valmista kastike joko käsin vispaamalla tai blenderissä. Ainekset vaan sekaisin niin, että kastikkeesta tulee tasaista. Jos teet tehosekoittimessa, niin sekoita ensin muut ainekset ja lisää näihin oliiviöljy nauhana valuttaen.
  2. Möyhennä valutetut tonnikalat keskikokoiseen kulhoon.
  3. Silppua sekaan sipulit kuutioina ja sellerit siivuina.
  4. Lisää kaprikset ja sekoita.
  5. Lisää kastike ja sekoita.
  6. Lisää tillisilppu ja sekoita.
  7. Anna vetäytyä parisen tuntia.
  8. Tarjoile ruokavaliosi mukaan sellaisenaan, keitetyn kananmunan ja/tai smetanan tai ranskankerman kera.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.