Jämäjälkkäri kasataan kokoon silloin kuin tekee mieli ”jotain hyvää”, eikä kaapissa ole ”mitään hyvää”. Mun kaapeissa harvoin on ”mitään hyvää”, joten sitä on vaan taiottava jostain kun mieli huutaa ”jotain hyvää”.
Upean kesäpäivän kruunaa Kesäillan jämäjälkkäri! Nimensä mukaan jämistä koottu. Mutta ei nimi jälkkäriä pahenna! Ainakaan tässä tapauksessa =)
Tällä kertaa kesäillan jämiksi olivat jääneet…
- hunajamelonia
- ”hunajaisia” mansikoita
- siemenettömiä, pieniä ja tummia viinirypäleitä (näitä riittää yhdestä rasiasta aina vaan ;))
- smetanan jämät
- tummasuklaalevyn jämät (Marabou 86%, jota kyllä aika usein kaapista ainakin pari palaa löytyy.. ellei löydy, niin äkkiäkös sitä raakasuklaan korvaavaksi pyöräyttää)
- pakastettua minttua (jota löytyy myös viherpirtelön perusraaka-aineena pakkasesta oikeastaan aina)
Pikkuvinkki vielä suklaan sulattamiseen. En tiedä, miten muut asian hoitavat, mutta mä teen sen näin. Pistän palan suklaata Mini -minigrippiin, jonka upotan hanakuumaan veteen. Kannattaa tarkistaa, että pussi on huolellisesti suljettu. Kun suklaa on sulanut, niin naps! kulmasta saksilla pieni pala pois ja suklaanpursotukseen. Säilyy keittiö suhteellisen siistinä ;)