Gluteeniton, Makeat herkut, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, Viljaton
Jätä kommentti

Tuplasti sitruunainen porkkanakakkumalja

Huomenna vietellään helatorstaita, joka joillekin lienee tervetullut vapaapäivä keskellä viikkoa. Toisille tiedossa on jopa pitkä viikonloppu. Vaikka emännälle ei ole luvassa kumpaakaan, niin kyllä tässä silti on riittävästi syytä pistää suuta makeaksi!

Tuplasti sitruunainen porkkanakakkumalja on odotellut vuoroaan jo tovin. Kyseessä on nimittäin jämäjälkkäri, jonka kokosin pääsiäisen porkkanakakkuleivoksista jääneistä kakkupaloista ja sitruunakuorrutteesta.

Mutta on mukana jotain muutakin! Keittelinpä nimittäin maljan täydennykseksi sokerittoman, hunajalla makeutetun sitruunatahnan eli lemon curdin. Hmmmm… ehkä kastike lienee oikeampi sana kuvaamaan curdiani ;)

Vahvasti sitruunainen kastike piristi melko tuhtia kerrosjälkkäriä kummasti. Ja syntyy hetkessä helposti. Samalla voi keitellä kokoon hieman isommankin satsin jääkaappiin odottelemaan muiden sopivien herkkujen valmistumista. Sitruunatahnaa kun voi lykätä aika moneen paikkaan.

Viljattoman porkkanakakun sekä mascarponetäytteen ohjeet löytyvät porkkanakakkuleivosten yhteydestä, mutta sirpakka sitruunakastike tuleepi tässä!

HUNAJAISEN HELPPO SITRUUNATAHNA (LEMON CURD

  • 2 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 50 g suolatonta luomuvoita tai ½ dl kookosöljyä
  • ~½ dl sitruunamehua (tai maun mukaan enempi tai vähempi)
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2-3 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • (lisäväriä tarvittaessa kurkumasta)
  1. Lisää kaikki ainekset pieneen kattilaan.
  2. Lämmitä matalalla keskilämmöllä samalla vispaten, kunnes tahna on paksuuntunut ~10 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä. Säilytä suljetussa lasipurkissa, jääkaapissa.

Sitten ei muuta kuin kakkumaljaa kokoamaan! Pohjalle paloiteltua porkkanakakku, väliin sitruunaista mascarponevaahtoa (pursottimella) ja päälle sitruunakastiketta. Toista sama tarvittavan monta kertaa ja koristele. Helppoo!

Itse taisin kasata kaikkiaan kolme kerrosta. Päällimmäisen kerroksen koristelin sitruunan- ja limenkuorisuikalein, unikonsiemenillä ja limeviipaleella.

Tuli aika iso annos, joka lusikoitiin samasta maljasta kahden lusikan voimin. Kutakuinkin puoliksi ;)

Hilpeää helatorstaita!

facebook | instagram | pinterest | twitter | bloglovin | uutiskirje | verkkokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.