Gluteeniton, Makeat herkut, Paleokeittiön Parhaat, Pääsiäinen, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, Vappu, Viljaton
Jätä kommentti

Porkkanakakkuleivokset raikkaalla sitruunakuorrutteella

Vappuna munkki on must! Mutta jos perinteinen munkkirinkilä ei maistu tai terveydelliset syyt estävät sellaisen nauttimisen, niin nyt olisi hieman terveempää vaihtoehtoa vappuun tai muihin kevään karkeloihin.

Nämä pähkinäiset porkkanakakkuleivokset syntyivät ex-tempore jo pääsiäisenä, kun piti keksiä jotain viemisiä vieraspöytään. Pohja on vanha tuttu kahden ja puolen vuoden takaa, ja meinasinkin jo jättää leivokset kokonaan julkaisematta. Viilasin kuitenkin kuorrutetta paremmin kevääseen sopivaksi ja ajattelin, josko näistä joku uskalias ammentaisi inspiraatiota omaan, terveempien herkkujen leikekirjaan.

Väsäsin kakkuset kiireellä, jolloin tietysti vähän kaikki menee pieleen. Juuri silloin kun EI pitäisi.

Ensinnäkin lähdin leipomaan muffinsseja, jotka klassisesti poltin päältä unohtaessani itseni puhelimeen ja muffinssit uuniin. Mitä tehdään kun homma menee reisille? Sovelletaan.

Leikkasin muffinsseista palaneet ”hatut” pois, jolloin ne näyttivät oikein kelvollisilta koristelua varten. Kun sitten pitkästä aikaa pistin porkkanakakkua suuhuni, niin totesin aika pikaseen, että on tavara sen verran tuhtia, ettei kukaan jaksa kokonaista muffinssia pupeltaa. Leikkasin muffinsseista vielä pohjat pois, halkaisin jäljelle jääneen osan kahtia ja totesin, että tästähän riittää nyt leivoksia isommallekin porukalle. Isompaa porukkaa ei kuitenkaan ollut, joten säästin ylimääräiset palaset ja sävelsin niistä oikein raikkaan ja maistuvan kerrosjälkkärin seuraavaan päivään (ohje tulossa!).

Loppu hyvin, kaikki hyvin ja ihmiset tyytyväisiä. Emäntä mukaan lukien. Että näin. Ei se emännälläkään aina homma suju ja putkeen sujahda. Kuviakin on vain muutama kelvollinen, mutta eiköhän näistä jo ajatuksesta kiinni saa ja jyvälle pääse.

PORKKANAKAKKUMUFFINSSIT / -LEIVOSPOHJAT

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Nyt alan pistämään kimpsuja ja kampsuja kasaan huomenna alkavaa Tallinnan reissua varten. Instaan SAATTAA joitain kuvakuulumisia tupsahtaa jo aiemmin, mutta muille kanaville palailen vasta vapun jälkeen kera Tallinnan tuliaisten ja kuvan herkullisen kerrosjälkkärin.

Viettäkäähän reippaasti railakas vappu! Rennon rauhallinenkin on hyvä =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.